Епифизата ни свързва с богове и другите светове, вярвали са

...
Епифизата ни свързва с богове и другите светове, вярвали са
Коментари Харесай

Епифизата ни свързва с богове и извънземни

Епифизата ни свързва с богове и другите светове, вярвали са още в дълбока античност и са наричали тази жлеза третото око. В най-ново време пък някои учени считат, че това в действителност е нашата връзка с извънземните, които античните приемали за богове, написа в. "Астро Телеграф ".

Самата жлеза се назовава още регулатор на регулаторите и ръководи всички съществени функционалности на тялото. Тя е връзката ни с околния свят. Отговорна е и за половото ни развиване. Намира се сред двете полукълба в мозъка. Изработва серотонин, който се трансформира в мелатонин. Продукцията му се подтиква от тъмнината и се потиска от светлината. Така се контролира сънят. А също - и по-големите цикли, към които привиква тялото ни, като промяната на сезоните или промяната на часовото време, даже се счита, че има отношение и към стареенето. При хората епифизата се счита за закърняло трето око. В някои животни, най-много влечуги, тя ръководи "виждането " на топлината, поляризираната светлина и други неща, които занапред науката ще разкрива в детайли.

Древните са наричали епифизата огледало на душата. Наскоро съветски учени, предвождани от Вяреслав Бронников, са показали по какъв начин третото око може да бъ де тренирано. Направили опити даже с деца, при които се счита, че епифизата още не е развита. След активирането на епифизата хлапетата със завързани очи са могли да четат случайно давани им текстове. Възрастни хора правели същото, въпреки при тях образованието да било много по-продължително и мъчно. Но те най-после са могли да четат текстове със завързани очи, намиращи се в изцяло тъмна стая. Различавали знаци и се ориентирали без неточност. Серията от опити е била проверявана персонално от ръководителката на Института за мозъка на индивида към съветската академия на науките Наталия Бехтерева. Въпреки първичния си песимизъм, тя е удостоверила удивителните резултати с различното зрение. Електроенцефалограмите са посочили, че при четене с третото око интензивността на мозъка става по-високочестотна и се престроява на различен режим на работа, а мозъкът употребява скритите си запаси. Бехтерева обаче счита, че занапред би трябвало да се проучват тези резултати.

Има разнообразни способи за активиране на епифизата, даже посредством звукови файлове. Някои от тях се оферират в интернет, само че учени споделят, че би трябвало да сме деликатни, тъй като даже и да не са ментета, при неправилната употреба без теоретичен или докторски контрол, можем да си причиним необратими вреди.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР