Епидемичната обстановка в страната е под контрол, а здравната система

...
Епидемичната обстановка в страната е под контрол, а здравната система
Коментари Харесай

Среща на щаба при премиера отчете, че епидемията е под контрол

Епидемичната конюнктура в страната е под надзор, а здравната система е подсигурена с всичко належащо при започване на есенно-зимния сезон. Това е докладвал здравният министър Костадин Ангелов на среща на оперативния щаб за битка с ковид при премиера Бойко Борисов в петък.

Данни за обстановката у нас са показали също началникът на щаба проф. Венцислав Мутафчийски, който от май месец насам е редуцирал обществените си изяви до най-малко, шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на щаба проф. Тодор Кантарджиев, шефът на столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев, шефът на " Пирогов “ проф. Асен Балтов и министърът на финансите Кирил Ананиев.

Събирането на щаба идва на фона двоен растеж в новорегистрираните случаи за 24 чака, като за първи път от началото на август броя им гони 300.

Ангелов регистрира, че България е на 26-то място в Eвропа по заболеваемост от Covid-19 на 100 000 души население и страната ни продължава сполучливо да държи развиването на епидемията под надзор като не се разрешава претоварване на здравната система. На национално равнище е обезпечен и нужният запас от защитни средства и лекарства за период до 6 месеца напред, увери Ангелов. Той регистрира, че България дружно с още три страни са единствените в Европа с негативна наклонност от минус 6.5% по отношението на новорегистрираните случаи през последните две седмици. Докато за същия интервал междинната наклонност в Европа е за повишаване от с 22%.

Премиерът Бойко Борисов е декларирал, че " все още безусловно нищо не постанова разнообразни ограничения от тези, които имаме “. По думите му България доста добре ръководи използването на ограниченията за оправянето с ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР