Епидемичната обстановка трябва да отпадне в петък, 1-ви април. Мерките

...
Епидемичната обстановка трябва да отпадне в петък, 1-ви април. Мерките
Коментари Харесай

Проф. Михайлов:COVID не се оказа чумата на века, но се отрази на икономиката, културата, на младите

Епидемичната конюнктура би трябвало да отпадне в петък, 1-ви април. Мерките отпадат последователно в Европа и в целия свят. Затова поздравявам непродължаването на епидемиологичната конюнктура и отпадането на съвсем всички ограничения ", съобщи пред Българска национална телевизия проф. Георги Михайлов, заместник-председател на комисията по опазване на здравето в Народното събрание, народен представител от парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Той добави, че се преценява с решенията, които ще излага Министерството на здравеопазването след непродължаване на епидемиологичната конюнктура.
" Важното е, че се разделяме с всички тези проблеми, които значително затормозваха живота на нацията, само че несъмнено - всяка зараза може да се завърне. Това е завършек на нервността ", акцентира проф. Михайлов.

По думите му Коронавирус не се оказа чумата на века, само че всичко това се отрази на стопанската система, на културата, на младото потомство.
За носенето на маски проф. Михайлов сподели: " Маската е последното нещо, което ще ни избави от такава въздушно-капкова зараза и по тази причина не би трябвало да си концентрираме вниманието върху този въпрос ".

Според него главният спор, който би трябвало да продължи, е за имунизациите. " Ваксината срещу COVID-19 няма да избави тотално от зараза, само че ще понижи броя на заболелите и тежестта на болестта ", сподели още проф. Георги Михайлов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР