"Епъл" (Apple Inc.) затвори временно по-голямата част от своите магазини

...
"Епъл" (Apple Inc.) затвори временно по-голямата част от своите магазини
Коментари Харесай

Apple затвори редица свои магазини в САЩ заради масовите протести и грабежи

"Епъл " (Apple Inc.) затвори краткотрайно по-голямата част от своите магазини за търговия на дребно в Съединени американски щати, оповестява уеб страницата 9to5mac.com. Това стана факт, откакто редица магазини станаха цел на грабежи по време на митингите през уикенда в редица американски щати във връзка гибелта на афроамериканец при арестуването му в Минеаполис преди седмица, предава БНР.

"Имайки поради здравето и сигурността на нашите екипи, ние взехме решение да затворим редица наши магазини в Съединени американски щати ", оповестиха в неделя от Apple пред 9to5Mac.

Магазини на софтуерния колос в Минеаполис, Сан Франциско, Портланд (щата Орегон) и Скотсдейл (щата Аризона), бяха измежду тези, които бяха унищожени или разграбени през уикенда.

На този стадий "Епъл " не удостовери публично информацията, само че редица местоположения на Apple Store показват "временно затворени " на техните уеб страници.

Apple ще организира годишната си конференция на разработчиците онлайн от 22 юни

В края на май Apple стартира да отваря още веднъж своите търговски обекти в Съединени американски щати, които бяха наложително затворени заради пандемията от ковид. Все още обаче единствено 140 от 271 магазина за продажба на дребно на софтуерния колос бяха отворени след разхлабването на карантинните ограничения и преди да избухнат митингите през миналата седмица, призоваващи за правдивост по отношение на гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, умрял при полицейски арест.

Един от първите магазини, който беше вандалски разграбен по време на митингите, беше Apple Uptown в Минеаполис.

Междувременно Apple Inc. разгласи в понеделник, че магазините на компанията в японските градове Токио и Осака ще бъдат отворени още веднъж на 3 юни, откакто от 27-и май към този момент бяха обновени тези в градовете Сакае и Фукуока.

Най-големите магазини в Япония ще работят на кратко работно време, от обяд до 20:00 ч. локално време. Технологичният колос също по този начин означи, че ограниченията за ограничение на ковид ще останат в действие, като тези за обществено разграничаване и носене на маски, които ще бъдат наложителни както за личния състав, по този начин и за клиентите на комерсиалните обекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР