EPA/БГНЕС Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с

...
EPA/БГНЕС
Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с
Коментари Харесай

Високо напрежение във Великобритания заради COVID-19

 EPA/БГНЕС Държавните лечебни заведения в Лондон са принудени да се оправят с " постоянно цунами " от тежко заболели, инфектирани с новия ковид, както и с " невиждания дял " разболели се хора от обгрижващия личен състав. Това съобщи през днешния ден в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, чиновник на английската здравна система, представен от Българска телеграфна агенция.

" След като усилиха доста през последните седмици потенциала си за банкет на заболели, изискващи интензивно лекуване, лечебните заведения в английската столица се постанова да устоят избухливо повишаване на пациентите в тежко положение ", сподели той.

" Напрежението се ускорява и заради обстоятелството, че процентът на обгрижващия личен състав, отсъстващ заради болести, е 30, 40, а тук-там даже 50 на 100 ", което е невиждано ", съобщи Хопсън.

По последни данни от през вчерашния ден новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а инфектираните там са общо 9529.

С оглед утежняването на ситуацията през последните дни държавното управление подреди хората да си останат у дома и да спрат да пътуват и също така разгласи, че идната седмица ще открие краткотрайна болница с 4000 места в лондонски конферентен център.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР