ЕПА/БГНЕС Броят на жертвите след отравянето с фалшив алкохол в северния

...
ЕПА/БГНЕС
Броят на жертвите след отравянето с фалшив алкохол в северния
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на отравянето с алкохол менте в Индия

 ЕПА/БГНЕС Броят на жертвите след отравянето с подправен алкохол в северния индийски щат Пенджаб доближи 98. Съобщава се и за митинги против бизнеса с сходни питиета, съобщи ДПА.

За последните четири дни в окръг Тарн Таран са умряли 75 души. 23 смъртни случая са доказани и в прилежащите Амритсар и Батала, заяви локалната полиция. Жертвите са най-вече небогати земеделци и служащи. Те се почувствали зле, откакто пили алкохола в сряда.

За първите жертви беше обявено още същия ден. В края на седмицата обаче броят им внезапно се усили. Това е най-тежкият случай с натравяне с подправен алкохол в Индия за тази година, отбелязва ДПА.

След този случай управляващите започнаха строги ограничения. Полицията извърши над 100 обиска по селата и арестува 25 души, свързани с търговията с подправен алкохол. От села и крайпътни заведения са конфискувани стотици литри алкохол. По първични данни напитките съдържат метилов алкохол или метанол.

Метанолът, който може да аргументи ослепяване и даже гибел, е химическо вещество, употребявано при производството да вземем за пример на антифриз.

Междувременно опозиционни деятели от партията " Аам Аадми " (Партия на елементарния човек) проведоха митинги в няколко региона, на които насочиха обвинявания в " безгрижие " към управляващите във връзка със смъртните случаи.

Правителството на щата Пенджаб към този момент е отстранило краткотрайно от служба седем длъжностни лица, свързани с контрола върху акцизните артикули, както и шестима полицейски чиновници. Разпоредено е следствие на случая. 

Смъртните случаи от подправен алкохол са постоянно срещано събитие в Индия, където бедните не могат да си разрешат лицензираните марки, продавани в държавните магазини. През 2019 година минимум 133 души починаха след консумация на подправен алкохол при два обособени случая в североизточния щат Асам. Жертвите бяха най-вече служащи от чаените плантации. Същата година други 80 души починаха след консумация на подправен алкохол в северния щат Утар Прадеш, напомня АП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР