„ЕП е тук, гледа, слуша и ви подкрепя. Понякога човек

...
„ЕП е тук, гледа, слуша и ви подкрепя. Понякога човек
Коментари Харесай

Евродепутати у нас: Корупцията е отрова – разяжда обществото и е знак за лошо управление

„ Екологичен потенциал е тук, гледа, слуша и ви поддържа. Понякога човек остава с чувството, че Европа отсъства и единствено слуша, само че е тук. Искам да уверя, че ние ще продължим контакта си с вас “, увери тя.

„ Корупцията и свободата на медиите са извънредно значими за нас. Въпреки всчко ни се коства, че тук има прекомерно доста безотговорност. Видяхме, че има доста проблеми, само че видяхме и решителността на българите, да се съблюдават с провокациите. Видяхме решителни хора, подготвени да се оправят с провокациите и проблемите “, добави Велд.

Тя означи, че проверяващата публицистика и сериозните медии са извънредно значими за положително ръководство и справяне с корупцията.

„ При визитата си се убедихме в нещо - следствията и налагането на неоправдателни присъди за нас е проблем в България. Дискриминацията, изключването и отношението към малцинствата също е огромен проблем. Обсъдихме казуса с домашното принуждение над дамите. Настояваме за национално законодателство, което да дава отговор за насилието над дамите “, безапелационна бе нидерландката.

„ Въпреки че тези проблеми са огромни, съм окуражена, че се срещнах с хора, които са енергични да се оправят с провокациите, тъй като хората би трябвало да извършат смяната “, сподели още София ин`т Велд.

„ Нашата роля е да подкрепим процеса на промени и съзидателността в разговор с българските жители “, добави тя.

По-рано евродепутатите се срещнаха с Гешев и заместниците му, както и с шефа на Българската национална телевизия.

Групата за наблюдаване на комисията LIBE по въпросите на демокрацията, върховенството на закона и главните права (DRFMG) към Европейския парламент е на задача в България и Словакия в интервала 21-24.09.2021 година Останалите участващи евродепутати са Елена Йончева (С&Д, България), Клеър Дейли (Левица, Ирландия), Владимир Билчик (ЕНП, Словакия), Анализа Тардино (ИД, Италия), Патрик Яки (ЕКР, Полша), Сергей Лагодински (Зелени/ЕСА, Германия).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР