ЕНЕРГО-ПРО реализира проект Виртуален Център за обслужване на клиенти (ВЦОК),

...
ЕНЕРГО-ПРО реализира проект Виртуален Център за обслужване на клиенти (ВЦОК),
Коментари Харесай

Енерго-Про дигитализира услугите по присъединяване към мрежата

 ЕНЕРГО-ПРО осъществя план Виртуален Център за обслужване на клиенти (ВЦОК), стартирал през 2020 година В него поетапно бяха създадени и внедрени в онлайн платформата www.my.energo-pro.bg всички стъпки, нужни за процедурата по присъединение към електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Иновативната самодейност сплоти концепциите и напъните на разнообразни звена в ЕНЕРГО-ПРО и я прави първата компания в бранша, която дава подобен вид услуга. За да започва независимо процеса, клиентът декларира еднократно ПИК код в Център за обслужване, след което подава онлайн своето заявление за присъединение, ползва документи. По този метод клиентът има опция, с изключение на да съобщи онлайн, и да наблюдава статуса на осъществяване в платформата, да е осведомен за стъпките, които предстоят до привършване на процедурата.

Поради зачестили случаи на предложение на консултантски услуги с искания за ускорение на процедурата по присъединение към мрежата, ЕНЕРГО-ПРО предизвестява, че не е оторизирало външни компании или лица за даване на сходни съвещания на лицензионната територия на сдружението. Достоверна информация за нужните стъпки е оповестена на интернет адрес https://erpsever.bg/bg/prisyedinjavane-kym-mrejata. Мрежовото сдружение ЕРП Север предлага, при пораждане на спомагателни въпроси за присъединение към електроразпределителната мрежа в Североизточна България, клиентите да се обръщат към формалните канали за връзка с компанията – денонощната телефонна линия 0700 16161, имейл [email protected], както и в Центровете за обслужване на клиенти.

Новият електронен портал ВЦОК улеснява доста клиентите, защото се понижава до най-малко нуждата от попълване на хартиени заявки, разпечатване на документи и навестяване на физически офис за всеки стадий от процедурата по присъединение. Клиентите икономисват време и получават проследимост на всички периоди и бистрота във връзка с целия развой от удобството на лично електронно устройство.

Като част от плана ВЦОК на ЕНЕРГО-ПРО през месец юни на всички гишета във физическите Центрове за обслужване на клиенти бяха конфигурирани таблети за сключване на част от документите. Едно от последните нововъведения в портала е опцията за подаване на заявки за присъединение на възобновими енергийни източници. В последващи стадии на плана се възнамерява дигитализиране и на други услуги на компанията, като в непосредствен проект следва въвеждането на онлайн подаване на заявки за встъпване в договорни връзки с ЕРП Север и ЕНЕРГО-ПРО Продажби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР