Енергийното министерство ще направи предложение за сключване на договор за

...
Енергийното министерство ще направи предложение за сключване на договор за
Коментари Харесай

Правителството в оставка договори 7 кораба с втечнен газ за зимата -

Енергийното министерство ще направи предложение за подписване на контракт за доставка на седем карго кораба с полутечен газ, които ще подобрят енергийната сигурност на България, заяви министър председателят в оставка Кирил Петков при започване на последното държавно съвещание.

" Условието е идващия месец да подсигурим нужната инфраструктура от Гърция и Турция. Този контракт е значима стъпка на екипа, работещ взаимно с Европейска комисия за обезпечаване на газ за зимните месеци. Така решаваме основна част от гарантирането на енергийната сигурност и държавното управление улеснява идващия кабинет ", посочи Кирил Петков.

Министър-председателят в оставка благодари на министрите си за работа, " която свършихме през тези месеци ".

" Не беше елементарно, само че имаме доста положителни резултати, с които да се похвалим. Въпреки че ни остават няколко дни, до последния миг ние ще решаваме огромните задания и провокации пред българската стопанска система и общество ", съобщи той.

Правителството ще одобри новата стратегия за отплата за цената на тока за бизнеса от 1 юли до 30 септември. За крайните консуматори ще се утвърди таван от 250 лева като по този метод кабинетът обезпечава предвидимост на бизнеса. 150 млн. лева отиват за мярката за понижаване на цената на горивата при зареждането на бензиностанции с 25 ст. Едновременно с това стартира работа сред митниците и Национална агенция за приходите за ограничение на износа на нефтени артикули с съветски генезис, считано от 5 декември, изброи министър председателят.

" Отпускаме пари за ремонт на над 170 детски градини и учебни заведения в цялата страна. Средствата ще бъдат употребявани за ремонти на покриви и енергоспестяващи ограничения ", сподели още той и добави, че ще бъде признато и законодателство, което ще подсигурява сигурността на хората, подаващи сигнали за корупция.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР