Енергийният терминатор от ГЕРБ-ДПС Христо Ковачки е готов да фалира

...
Енергийният терминатор от ГЕРБ-ДПС Христо Ковачки е готов да фалира
Коментари Харесай

Схема в Narod.bg: Перник потъва заради 40 милиона борч на Христо Ковачки

Енергийният терминатор от ГЕРБ-ДПС Христо Ковачки е подготвен да банкрутира община Перник, с цел да си оправи финансовия баланс с 40 милиона лв. плюс, сигнализира пред Narod.bg източник от общината в миньорския град.

Перник безусловно ще потъне поради Ковачки, който готви следващата си скица на гърба на страната – неговата постройка, в която се обитава Минната дирекция, е оповестена за обмен, а пострадал ще се окаже всеки перничанин, подчинен от градския бюджет.

Причината – Националната организация по приходите (НАП) разгласи за продажба постройката на Минната дирекция. Построеното през 1932 година здание е със статут на културно-историческа полезност и един от знаците на миньорския град.

Минната дирекция се намира в центъра на Перник в непосредствена непосредственост до постройката на общината и църквата „ Свети Иван Рилски ”. От построяването й до 2004 година зданието, в което се намира и музеят на минното дело, е държавна благосъстоятелност.

Реклама

През 2004 година дружно с целия капитал на „ Мини открит въгледобив ” тя бе продадена на търг за 5.4 млн. лева Купувачът бе… Христо Ковачки.

Сега още веднъж е оповестена на търг поради непогасени отговорности на олигарха към страната в размер на 40 милиона лв., издаде пред Narod.bg източник от община Перник.

Обявената първична цена е 7 151 043 лева Търгът е плануван за 26 октомври.

Кметът на миньорския град Станислав Владимиров разгласи, че ще направи всичко допустимо да върне постройката на града, макар че е наясно, че по този начин прави чудесна услуга на любимеца на ГЕРБ-ДПС .

Областният шеф на Перник Людмил Веселинов към този момент даде поръчка, че общината ще заплати на Ковачки, с цел да си върне собствеността върху 90-годишния архитектурен шедьовър.

„ Напълно поддържам светкавичната реакция на кмета на Станислав Владимиров, който се разгласи за незабавното избавяне на тази постройка и придобиването и от Община Перник. С този ход перничани ще си върнат архитектурния знак ”, призна бодро по комсомолски Веселинов.

Но спести, че по този начин бюджетът на града ще олекне поради следващата врътка на Христо Ковачки.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР