„Енергийният министър изрече поредица от огромни лъжи, които според мен

...
„Енергийният министър изрече поредица от огромни лъжи, които според мен
Коментари Харесай

Теменужка Петкова скочи като ужилена: Твърденията на служебният министър били „груба лъжа“

„ Енергийният министър изрече поредност от големи неистини, които съгласно мен целят не тези хора да бъдат потребни, а да се всява суматоха и да се вършат внушения “, разяснява тя, че Българският енергиен холдинг е задлъжнял, с цел да реши краткосрочни проблеми на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток – 2 “, на мини „ Марица – Изток “ и „ Топлофикация “ - София. По думите му тези отговорности коствали 100 млн. лв. годишно.

Петкова побърза да извърти нещата, претендирайки че тя играе положителното ченге. „ По този мотив върша това изказване, с цел да имат жителите изясненост за това кой, кого и по какъв начин се пробва да излъже или заблуди.”

„ Първата неистина, която чух, е за статута на БЕХ. Живков изрази подозрение и безпокойство, че холдингът се е трансформирал в подобен, който финансира своите дъщерни сдружения. Всъщност не решавал проблеми, а създавал такива. Това, което бих предложила на сътрудника, е да прочете устава на холдинга. БЕХ не е действен, а финансов холдинг. Неговата съществена активност е да подкрепя дъщерните си сдружения. БЕХ прави своята работа “, отсече Петкова.

Според нея, втората неистина и операция от страна на министъра, било изявлението, че липсва политика в енергийното министерство.

„ Тази оценка се дава от интернационалната кредитна организация „ Фич “. Тя увеличи два пъти кредитния рейтинг на БЕХ, посочи Петкова и предложи на сътрудника й да се запознае с обстоятелствата. Освен това във връзка погрешните изказвания, ще бъде потърсена отговорност “, увери тя.

По думите й през 2014 година БЕХ е бил на 274 000 лв. загуба, а ГЕРБ оставя холдинга на облага. „ 2014 НЕК е на загуба 586 милиона лв. загуба, само че при ГЕРБ за 2020 година облагата е 46 милиона, обори лъжите Петкова. Освен това Живков не познавал европейските документи за работата на въглищните централи. Добре е да се види методиката на КЕВР “, сподели Петкова, пробвайки се да убеди присъстващите, че където мине ГЕРБ, всичко пониква.

„ Да се приказва и да се лъже необмислено е нещо, с което аз не мога да се съглася и българските жители би трябвало да знаят истината. Енергетиката е бранш с национално значение и с него не може да се вършат заигравки “, заобяснява шаблонно Петкова.

„ Очевидно работата по клюки се трансформира в запазена марка на това ръководство. Единственото, с което се съгласих със служебния министър беше, че времето им е малко “, добави Петкова и прикани служебния кабинет да се заеме с организирането на почтени избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР