Енергийните проблеми са на предна позиция при работата с България.

...
Енергийните проблеми са на предна позиция при работата с България.
Коментари Харесай

Новият US посланик: Ще помогна България да намали зависимостта си от Русия

Енергийните проблеми са на предна позиция при работата с България. Работили сме с българите да намерим способи, при които те да понижат това. Мисля, че би трябвало да работим тясно свързани с другите европейски сътрудници от Европейска комисия и Европейски Съюз и да забележим какви механизми можем да предложим на българския народ, с цел да се скапе тази взаимозависимост.

Това съобщи бъдещият дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мъртън, който идва да размени Херо Мустафа след приключването на нейния мандат. Мъртън бе изслушан от Комисията по външни връзки към Сената, където показа целите си у нас за идващите 3 години, заяви „ 24 часа “.

Коментарът му във връзка с енергийната взаимозависимост от Русия бе изработен в отговор на въпрос, заложен от сенатор Крис ван Холън – за това, че България продължава да преработва и упорства да изнася съветски нефт, както и за продължаващите отношение на страната ни с „ Лукойл “.

Според ван Холън против изнасянето на съветски нефт би трябвало да има общ фронт, а с държанието си България се явява извършител на този фронт и глобите против Русия.

„ Може би ще отнеме още време, само че сигурно ще вложа старания да работя по това “ , дава отговор му бъдещият дипломат Мъртън. Той изяснява, че България към този момент е подхванала стъпки за енергийна диверсификация, изключително енергични след прекъсването на съветските доставки от природен газ. Отбелязва и като огромно достижение завършването на интерконектора с Гърция. И удостоверява, че Съединени американски щати работи с българските управляващи върху още по-голяма диверсификация на енергийните източници – в това число и във връзка с нуклеарната енергетика.
Войната на Русия против Украйна прави координацията ни с България по-важна от всеки път.
По време на чуването Кенет Мъртън хвали страната ни като предан член на НАТО и загатва присъединяване на български контингенти в Ирак и Афганистан, в това число дадените човешки жертви там.

„ България е приела е над 145 хиляди бежанци от Украйна, изцяло поддържа глобите против Русия и през ноември Народното събрание гласоподава за военна помощ на Украйна “ , демонстрира знания върху последните събития у нас дипломатът.

Той дава обещание Съединени американски щати да продължи взаимната работа с българските военноморски сили, с цел да бъде предпазено Черно море в подтекста на войната и да не пострада комерсиалното мореплаване.

Мъртън е някогашен дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити. Смятан е за върховен посланик от сан „ кариерен министър “ и е изпълнявал ролята на зам.-изпълнителен секретар в Държавния департамент.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР