Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май. Това заяви

...
Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май. Това заяви
Коментари Харесай

Петков: Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май


Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет министър председателят Кирил Петков, който дружно с други членове на кабинета се срещна с представители на работодателските организации по тематиката за цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор ограничения.

„ Българското държавно управление работи доста интензивно, с цел да можем да имаме ясни доставки на газ на цени, които да не са разнообразни от тези, които биха пристигнали през алтернативата „ Газпром “. От друга страна оценяваме рисковете, които войната може да донесе на България, на Европа и дори на света. Обсъдихме разнообразни разновидности, тъй че да сме подготвени и да име предвидимост за българския бизнес и служащите в него “, съобщи още министър председателят.



Петков изрази вяра страната ни да не бъде неприятно сюрпризирана с идните ценови равнища на газа.

Надяваме се да няма покачване, само че тези неща занапред се договарят. Само няколко дни са минали, откогато се случи новата обстановка, сподели той за спрените доставки от страна на съветската „ Газпром “.

Премиерът още един път увери, че газоподаването към потребителите не е спряло или понижило.

По-рано денем министър председателят се срещна и с компании от транспортния бранш, на която също бяха разисквани цените на горивата.

От бизнеса упорстват обезщетенията за ток да продължат до нормализиране на цените. Предложено е долният предел за подкрепяне да бъде енергийният микс от КЕВР и да няма таван. Настоява се срещата за природен газ да не се заплащат повече от формулата с " Газпром износ ".

Работодателите подчертаха помощите за електрическа енергия да продължат колкото е належащо, а не всеки месец да се водят диалози.

Днес не получихме корав отговор на поставените от нас въпроси. Очакваме идната седмица в диалог с министъра на енергетиката да забележим до каква степен може да стигнем, допълниха работодателите.

Не се видя доста оптимизъм в тези дълги диалози. Това постанова да търсим решение на въпросите, до момента в който те са още дребни, сподели ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Той изясни значимостта на започването на работа на съвет по Зелената договорка към Министерски съвет, който към момента не работи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР