Енергийната независимост е много актуална тема, особено по отношение на

...
Енергийната независимост е много актуална тема, особено по отношение на
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Нарастващите цени на тока и бензина ни изправят пред сериозни предизвикателства

Енергийната самостоятелност е доста настояща тематика, изключително във връзка с събитията от последните месеци. Те потвърждават, че Хоризонт 2050 към този момент е тук, а възходящите цени на тока и бензина ни изправят пред съществени провокации. Това съобщи кметът по време на откриването на форума “План енергетика: Състояние на бранша и решения за бизнеса ". Организатори на събитието са Община Пловдив и Конфиндустрия България, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

По думите му би трябвало да действаме през днешния ден и в този момент - ресурсите да бъдат употребявани дейно, а законови промени за създаване на слънчеви паркове за лични нужни са повече от нужни. Те ще бъдат употребявани от общините и бизнеса за създаване на фотоволтаични системи. Кметът напомни, че сходни енергийни системи към този момент има построени на постройките на СУ " Константин-Кирил Философ " и ДГ " Зора ", които зареждат и уличните лампи наоколо до тях.

акцентира, че Община Пловдив започва замяна на остарялото улично осветяване с нови LED лампи в два региона, които икономисват разноските от бюджета в дълготраен проект.

Форумът има за цел да прегледа настоящата обстановка в енергийния бранш и да предложи съответни решения за усъвършенстване на енергийните разноски на компаниите. Специален посетител бе Джузепина Дзара, Посланик на Република Италия в България.

В рамките на събитието бе подписан и меморандум за съдействие сред Конфиндустрия България и Университет по хранителни технологии, Пловдив.

По време на полемиката бяха разисквани още тематиките за " Състояние и трендове на електроенергийния пазар и решения на бизнеса " и пътят към енергийната самостоятелност на компаниите " - три стадия на процеса на енергийна самостоятелност посредством енергийна успеваемост и инсталиране на фотоволтаични съоръжения.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР