Енергетици и миньори от въглищните региони в страната излязоха на

...
Енергетици и миньори от въглищните региони в страната излязоха на
Коментари Харесай

Протестиращи енергетици и миньори блокираха центъра на София

Енергетици и миньори от въглищните райони в страната излязоха на митинг под прозорците на властта. Рано тази заран част от тях потеглиха от Раднево, с цел да изразят недоволството си в триъгълника на властта за следващ път.

В организацията вземат участие и синдикалните организации КНСБ и КТ „ Подкрепа ”. Исканията на протестиращите са употребата на въглищните централи да продължи и след либерализацията на пазара на електрическа енергия.

Заради квотите за въглеродни излъчвания, които Европейският съюз постанова, токът, създаван от ТЕЦ-овете, е прекомерно безценен, с цел да се продаде на борсата, което ще докара до затваряне на централите по стопански аргументи, считат протестиращите. А това пък ще провокира загуба на хиляди работни места в бранша.

В митинга вземат участие работещите в комплекса „ Марица Изток “, Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, Топлоелектрическа централа „ Брикел “ и „ Топлофикация-Перник “. Те упорстват въглищните централи да продължат да работят и след либерализацията на пазара на електрическа енергия.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР