Енергетиката ни се нуждае от спешни мерки за гарантиране на

...
Енергетиката ни се нуждае от спешни мерки за гарантиране на
Коментари Харесай

Румен Петков призова за незабавни мерки за обезпечаване на газовата сигурност

Енергетиката ни се нуждае от незабавни ограничения за гарантиране на диверсификацията по този начин, както я схващат естествените хора – застраховане на газовата сигурност и газ на най-ниска цена.

Това разяснява пред медиите в Бургас ръководителят на АБВ Румен Петков. Той акцентира, че изказвания, като „ …ще преговаряме с всички.. “ на процедура значат „ няма да преговаряме с никого, а ще пълним джобовете на мощните на деня или ще купуваме съветски газ през медиатори, с което отново стигаме до пълненето на нечии джобове, разяснява Петков.

„ Служебният министър на енергетиката се държи като човек, който вятър го вее на бял катамаран и вместо да обикаля тук и там, да организира нужните договаряния и да подсигурява сигурността. Иначе ще дискредитира кабинета, като цяло, а и този, който го е назначил “, сподели още Румен Петков.

Председателят на АБВ разяснява и положението на „ Булгаргаз “, като акцентира, че отишлото си управление на компанията, като се изключи ръководителя на Съвета на шефовете, носи директната отговорност за финансовата злополука на сдружението, защото го е поело със суми по сметките му от 100 млн. лева

„ Това държавно управление даде 800 милиона държавен заем на „ Булгаргаз “ за три години при 2% годишна рента. Днес „ Булгаргаз “ дължи 400 млн., от които 105 на Национална агенция за приходите “.

Петков уточни, че с въпросния заем за три години, на практика всяка година „ Булгаргаз “ ще стартира с 16 милиона загуба лихви, с заем от 800 милиона и 400 милиона отговорности. Всичко това изискуем на държавното управление на Кирил Петков, добави ръководителят на АБВ.

Решението, съгласно Румен Петков, е елементарни и то се състои в увеличение на капитала на „ Булгаргаз “, ефикасни светкавични договаряния за гарантиране на сигурността на доставките на газ на най-ниска цена и цялата истина пред очите на обществото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР