Енергетиката нажежи обстановката в парламента. Плащаме цената на това, че

...
Енергетиката нажежи обстановката в парламента. Плащаме цената на това, че
Коментари Харесай

БСП мечтае следващ парламент да завърши АЕЦ Белене

Енергетиката нажежи ситуацията в Народното събрание. Плащаме цената на това, че беше унищожен един план, който щеше да се изплати за две години - АЕЦ " Белене " . Това съобщи социалистът Румен Гечев по време на дебатите по актуализацията на бюджета.

Той си пожела при ново държавно управление депутатите да запретнат ръкави и да завършат плана за втората централа. Спорът породи при текстовете за отплата на бизнеса.

Това, което вършиме, не визира нито Белене, нито частните предприятия, нито държавните, посочи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи . Той изиска да се одобри предлагането. Венко Сабрутев от Политическа партия уточни, че е търсена формула за отплата на бизнеса. Не трябвало да се задължава държавната енергетика да взема заеми. Търсим салдото сред конкурентоспособността на нашия бизнес, само че и да не задължаваме държавната енергетика да взема заеми, уточни депутатът.

Социалистът Драгомир Стойнев уточни, че в актуализацията в областта на енергетиката останали измененията на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Предложенията на алените не срещнали утвърждение. Червените няма да поддържат тези текстове, стана ясно от думите му. Предстоят тежки месеци и би трябвало да бъдем в помощ на небитовите консуматори, счита Стойнев.

Зад предлагането на алените застанал енергийният министър Александър Николов и той изрази страдание, че Има Такъв Народ се отказали от личния си министър. Рамадан Аталай посочи, че дейностите в този момент би трябвало да са за поддръжка на енергетиката. Ще създадем това, което е належащо и вие би трябвало да се качите на тази каруца, изиска депутатът от Движение за права и свободи. От Политическа партия пък се наскърбиха от думите на Драгомир Стойнев.

Очевидно сме изправени пред повсеместен проблем и през днешния ден би трябвало да бъде открито решение, сподели и Георги Ганев от Демократична България.
 НЕК продава съоръжение от площадката в Белене на АЕЦ
НЕК продава съоръжение от площадката в Белене на АЕЦ " Козлодуй "

Става дума за филтри, вентилатори и други съвместими агрегати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР