Енергетиката и комуналните услуги са водещите потребители на спътниковите връзки

...
Енергетиката и комуналните услуги са водещите потребители на спътниковите връзки
Коментари Харесай

Сателитните комуникации M2M - кои сили движат пазара

Енергетиката и комуналните услуги са водещите консуматори на сателитните връзки за данни

Европа резервира водеща роля в развиването на технологиите за M2M сателитни приложения
(графика: CC0 Public Domain)

Пазарът на M2M сателитни връзки се чака да нарасне от 15,5 милиарда $ през 2023 година до 28,7 милиарда $ към 2028 година при средногодишен ритъм на напредък от 13,1% през прогнозния интервал. Пазарът за M2M сателитна връзка се върти към потреблението на сателитни мрежи за улеснение на връзката сред машини и устройства в международен мащаб.

Технологията разрешава отдалечена съгласуваност в разнообразни промишлености, предлагайки постоянен, благонадежден и бърз трансфер на данни в действително време за приложения в области, където обичайните наземни мрежи може да са лимитирани или напълно недостъпни. Този пазарен сегмент продължава да пораства заради способността си да поддържа IoT, отдалечено наблюдаване, следене на активи и други сериозни действия и то в „ предизвикателна “ среда, споделят анализаторите от Markets and Markets.
още по темата
Пазарът за M2M сателитна връзка предлага разнороден набор от услуги, предопределени за свързване и ръководство на устройства. Услугите за транспорт на данни улесняват безпроблемния продан на информация сред отдалечено ситуирани устройства. Това прави вероятни наблюдението и контрола в действително време. Гласовите сателитни услуги пък обезпечават незабавна връзка в региони с лимитирани наземни мрежи, осигурявайки гласова съгласуваност, която до неотдавна е била невъзможна.

Сателитните услуги, в това число телеметрия и отдалечено наблюдаване, употребяват сателитните мрежи за световно покритие. Това разрешава дейно следене на активи и мониторинг на околната среда. Услугите за сигурност дават отговор на нуждата от постоянна отбрана на данните и сигурна връзка, защитавайки сензитивна информация. Бизнес-услугите включват съвещания, ръководство на планове и настояща поддръжка, като подсигуряват, че организациите извличат оптималната стойност от внедряването на M2M.

Бум на сателитните съзвездия

Сателитните съзвездия обезпечават обстойно покритие и покачват надеждността на информационните услуги. M2M връзките включват продан на данни сред устройства или системи без човешка интервенция, а сателитните съзвездия способстват за това, като обезпечават световна съгласуваност.

Забележителен образец е разгръщането на сателитни съзвездия в ниската земна орбита (LEO). На това равнище голям брой дребни спътници работят в синхронизирани орбити при релативно дребни височини. Взаимосвързаността в тези групи спътници улеснява безпроблемната връзка сред наземните устройства в разнообразни промишлености, в това число селско стопанство, превоз и мониторинг на околната среда.

Енергетиката и комуналните услуги – топ-потребители

Тъй като активите на енергийните сдружения са разпръснати в отдалечени и неведнъж предизвикателни среди, M2M сателитната връзка предлага устойчиво решение за предаване и надзор на данни в действително време. Технологията за сателитна съгласуваност разрешава безпроблемна връзка за устройства като датчици, интелигентни измервателни уреди и съоръжение за мониторинг.

Така е допустимо за комуналните сдружения отдалечено да ръководят и усъвършенстват своите мрежи за транспорт и систематизиране на сила. Това е изключително значимо за действието на електрическата мрежа, където решенията M2M обезпечават непрестанен поток от данни, подпомагайки откриването на неточности, ръководството на стабилността на мрежата и отговора на динамичните енергийни условия.

Европа ще държи втория по величина пазар

Пазарът на M2M сателитна връзка в Европа се характеризира със взаимните старания на огромни страни като Германия, Франция, Италия, Испания и други. Германия със своята постоянна галактическа промишленост има водеща роля в сигурните сателитни връзки с стратегии като SPAINSAT NG, показващи напредъка във военните технологии.

Франция, посредством начинания като военния спътник Syracuse 4B и съдействие с Индия за сателитни съзвездия, натъртва на нововъведенията и интернационалните партньорства. Италия, със съзвездието COSMO-SkyMed и сигурната информационна система SICRAL 3, играе значима роля в наблюдението на Земята и отбранителната връзка. Други европейски страни, в това число Холандия, Швейцария и Швеция, способстват с опит в области като наблюдаване на Земята, точно инженерство и научни проучвания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР