Енергетика, сигурност и туризъм - това са част от основните

...
Енергетика, сигурност и туризъм - това са част от основните
Коментари Харесай

Йотова и турският вицепрезидент: Срещата Радев-Ердоган отключи нов етап в отношенията ни

Енергетика, сигурност и туризъм - това са част от главните тематики, наранени в днешния диалог сред вицепрезидентите на България и Турция Илияна Йотова и Фуат Октай. Двамата се срещнаха в Анкара като част от програмата на визитата на Йотова в турската столица.

„ Три пъти по-дълго продължи срещата. Беше извънредно значима и доста забавна ", уточни Йотова за Българска телеграфна агенция измежду края на диалозите.

„ За мен беше доста значимо да чуя от моя турски сътрудник обстоятелството, безусловно изтъквам думите му, че след срещата сред двамата президенти, господин Радев и господин Ердоган, връзките сред България и Турция получиха нов подтик и то в позитивна посока. Започна нов стадий от двустранните ни връзки. Той акцентира, че единствено три седмици след тази среща беше подписано съглашение сред „ Боташ " и „ Булгаргаз ", което направи сигурни доставките на газ за България за тази календарна година ", означи Йотова след диалога с турския си сътрудник.

„ Аз допълних тази информация с подписаното през вчерашния ден съглашение сред България и Сърбия за газовата връзка, както и за това, че тази част на Европа би трябвало да бъде доста по-добре обезпечена от позиция на газова инфраструктура и инфраструктура за доставки на горива, тъй че в действителност да имаме действителна диверсификация ", добави още българският вицепрезидент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР