Енергетика, сигурност и борба с корупцията бяха основните теми в

...
Енергетика, сигурност и борба с корупцията бяха основните теми в
Коментари Харесай

Премиерът Петков се срещна с италианския премиер Марио Драги

Енергетика, сигурност и битка с корупцията бяха главните тематики в границите на срещата на министър-председателя Кирил Петков  с италианския му сътрудник Марио Драги в Рим.

След диалога министър председателят Петков посочи безапелационната поддръжка на Драги за българското държавното управление и водената от него политика. Това, че Италия изпраща над 800 индивида в България като част от батальона на НАТО, е доста добър знак за тяхната поддръжка, означи Петков.

Министър-председателят Кирил Петков уточни, че е получил поздравления от италианския министър председател за твърдата позиция на страната ни във връзка с едностранните дейности на „ Газпром “, както и уверението на Драги, че България и Италия ще работят дружно за увеличение на евентуалните доставки на газ за Европа от Азербайджан и от други страни. Обединихме се към разбирането, че в действителност не може всяка една европейска страна да се оправя независимо с този проблем и би трябвало да имаме обща позиция, безапелационен беше Петков. В противоположен случай съгласно него има сериозна заплаха „ Газпром “ „ да играе “ с разнообразни условия по отношение на другите страни. Този въпрос следва да бъде прегледан от европейските водачи на най-високо равнище.

Премиерът Кирил Петков и италианският му сътрудник Марио Драги споделят също по този начин разбирането, че е належащо разширение на мандата на европейската прокуратура, в това число във връзка с прането на пари, засягащо другите страни. Това ще отстрани евентуални закононарушения като „ вилата в Испания “ и други, където парите се изнасят да вземем за пример от България и отиват в други европейски страни членки, означи Петков. Според премиера, в случай че европейската прокуратура има явен мандат и върху този вид парични потоци, сходни закононарушения ще бъдат хващани доста по-бързо.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР