Емпатията се убива от популярно болкоуспокояващо, което се среща в

...
Емпатията се убива от популярно болкоуспокояващо, което се среща в
Коментари Харесай

Парацетамолът убива емпатията към другите

Емпатията се убива от известно болкоуспокояващо, което се среща в 600 разнообразни медикаменти. Ацетаминофенът – прочут като тиленол в Съединени американски щати и като парацетамол на други места по света – понижава емпатията към болката на другите хора, сочи ново проучване.

Д-р Доминик Минчовски, водещият академик на проучването, споделя: “Тези резултати демонстрират, че болката на другите хора не наподобява толкоз огромна работа, след като сте взели ацетаминофен. Той хем работи като болкоуспокояващо, хем понижава емпатията. ”

Предишни проучвания бяха открили, че веществото може да понижи и позитивните страсти на тези, които го вземат.

Д-р Болдуин Уей, съавтор на проучването, прибавя: “Ние не знаем за какво ацетаминофенът има тези резултати, само че е тревожно. Емпатията е извънредно значима за връзките сред хората. Ако имате скандал с колегата си и преди малко сте взели ацетаминофен, съгласно проучването ще деянията по-малко схващане към това, което сте създали, с цел да нараните възприятията му. ”

Изследването стъпва на оценени данни от 80 студента. На едната половина от тях е даден ацетаминофен, а на другата – плацебо. След това са им били прочетени истории за хора, които са били засегнати. Накрая е трябвало да оценят болката им.

Резултатите посочили, че тези, които постоянно са взимали ацетаминофен, са давали по-занижени оценки за болката на хората спрямо тези, на които е било давано плацебо.

Изследователите са провели няколко спомагателни вариации на теста, с цел да оценят емпатията на хората към физическа и обществена болежка на хората.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР