Емоционалната свързаност е от първостепенно значение за всяка връзка. Независимо колко

...
Емоционалната свързаност е от първостепенно значение за всяка връзка.
Независимо колко
Коментари Харесай

10 начина да възстановите емоционалната интимност с партньора

Емоционалната съгласуваност е от първостепенно значение за всяка връзка.
Независимо какъв брой време сте дружно, в случай че не сте прочувствено интимни, връзките бързо могат да изгубят смисъла и дълбочината си. Емоционалната фамилиарност е един от ключовете за щастлива, дълготрайна, постоянна и качествена връзка. 
Емоционалната фамилиарност обаче може да пострада с течение на времето, изключително в случай че връзката ви е дълга или сте женени от години. Когато растете дружно във връзката си, имате разнообразни прекарвания, диалози, възходи, падения, обикновено е и връзките ви да минават през сходни съмнения.
Проблемите, провокациите, компликациите и всекидневието могат да създадат по този начин, че прочувствената ви непосредственост и фамилиарност да пострадат. Ако имате проблеми в брака или връзката си, те могат да са една от главните аргументи да се отдалечите прочувствено един от различен. 
Как да възстановите прочувствената фамилиарност с колегата си? Ето 10 метода да съумеете да се сближите още веднъж и да възстановите връзката си.

1. Доверие
Изградете доверието посред ви още веднъж. Покажете си, че можете да разчитате един на различен, да бъдете рамо, на което другият да се опре при потребност. Не престъпвайте дадената дума, не нарушавайте обещанията си. Бъдете почтени и откровени с колегата си, с цел да задълбочите доверието между тях, а оттова и да подплатите прочувствената фамилиарност. 

2. Честност
Честността ще ви помогне да имате повече изясненост, неприкритост и непосредственост във връзката или брака. Ако сте изгубили прочувствената си съгласуваност, честността ще помогне да си я възвърнете. 

3. Хумор
Шегите, смехът, положителното въодушевление са постоянно прелестен метод да се сближите и то освен с колегата си, а с хората в обкръжението си по принцип. Когато се смеете дружно, това сближава и подготвя да споделяте, да поддържате връзка по-лесно, по-открито и по-искрено. 

4. Вдъхновение
Ще се почувствате прочувствено близки с колегата си, в случай че подкрепяте нещата, които го въодушевяват и получавате същото отношение от него. Една от най-честите аргументи за прочувствено отдалечаване е точно неглижирането и неодобрението на заниманията и ползите на другия. Когато обаче проявявате интерес и подкрепяте това, което въодушевява колегата ви, това ще ви направи прочувствено близки. 

5.  Искрена обич
Любов без условности, без предубеждения и без наказание на несъвършенствата – това е една от тайните на щастливата връзка или брак. Всеки желае да бъде обичан и одобряван какъвто е без да бъде съден. Ако съумеете да давате откровена и безусловна обич на колегата си, това ще възвърне прочувствената ви фамилиарност. 

6. Изслушване
Няма да повярвате какъв брой значимо е да се слушате деликатно. Много хора не си дават сметка от каква значимост е чуването и уважаването на гледната точка и мнението на другия. Колкото по-малко се слушате и колкото повече неглижирате гледната точка на колегата си, толкоз повече го отблъсвате прочувствено от себе си.

7. Мир и благополучие
Ако се стараете да поддържате връзките си мирни, а не в непрекъснат спор, това ще увеличи чувството за благополучие във връзката. А това от своя страна рефлектира върху прочувствената съгласуваност и непосредственост, които се усъвършенстват и задълбочават. 

8. Качествено време дружно
Има разлика сред това просто да прекарвате времето си дружно и да го вършиме качествено. В първия случай вие просто съществувате дружно. Във втория обаче придавате смисъл на това, което преживявате и вършиме дружно. Именно това ви оказва помощ да възстановите и поддържате прочувствената фамилиарност между тях.

9.  Подкрепа
Ако желаете да съумеете да се сближите още веднъж и да задълбочите интимността си в прочувствен смисъл, давайте си поддръжка във всичко. Няма нищо по-силно от това да усещате, че вашият сътрудник е ваш тил във всяка обстановка и всеки смисъл. Знаейки, че той е постоянно до вас каквото и да се случи, това дава сили да продължавате да се справяте с всяко предизвикателство. А точно тази заедност ви прави прочувствено свързани. 

10.  Внимавайте с тона
Ако желаете да поддържате положителни и дълбоки връзки с колегата си и изключително в случай че желаете да възстановите прочувствената фамилиарност, бъдете доста деликатни с тона, с който говорите с колегата си. Това важи на първо място в случаите, в които имате спорове. Ударите под кръста и прекаляването с нападателния звук може доста съществено да ви отдалечи без значение дали се извинявате и сдобрявате по-късно. Въздържането и броенето до 10 са доста по-добра тактика. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР