Емоционалната интимност е близостта и връзката между двама души, които

...
Емоционалната интимност е близостта и връзката между двама души, които
Коментари Харесай

7 токсични признака, че с партньора сте изгубили емоционална близост

Емоционалната фамилиарност е близостта и връзката сред двама души, които се усещат сигурни и един с различен.
Въпреки това, тя е доста по-дълбока от елементарната „ непосредственост “ и обгръща концепцията да бъдеш опознат и свестен от колегата. Кои са признаците, че с индивида до вас към този момент сте изгубили това надълбоко другарство и възприятие на реципрочност? Ето и някои от тях:

Усещане за неразбраност
Може би постоянно се чувствате по този начин, като че ли сътрудникът ви в действителност не схваща какво се пробвате да кажете, или пък вашето усещане не е доказано или прието от него? Или имате очевидното чувство, че сътрудникът ви в действителност не ви схваща, а когато се опитате да му обясните защо става въпрос, разбирате, че той не е остроумен и в последна сметка същността на диалога се губи.

Имате ниско самочувствие и самокритика
За някого с ниско самочувствие може да бъде много мъчно да поддържа прочувствена фамилиарност в една връзка. Когато човек няма убеденост в личните си качества, той не може да не проектира същото върху колегата си и бъдещето на връзката. Съмненията по отношение на личните ви качества мощно въздействат върху невъзможността да развиете каквато и да е прочувствена връзка с различен човек.

Правите по-малко секс
Липсата на прочувствена фамилиарност е постоянно подценявана причина. Много двойки вършат грешката да упрекват ниското либидо, а това ги кара да търсят отговори на неверните места. Но в случай че не вършиме толкоз секс, колкото бихте желали, или в случай че откриете, че тематиката за секса продължава да води до разногласия, прочувственото отделяне сред вас може да бъде евентуална причина.

Избор на физическа фамилиарност пред прочувствена
Емоционално недостъпните сътрудници избират физическата фамилиарност пред прочувствената, защото по този начин могат да подценен сериозността и затрудненията, които тежките страсти изискват. Те не желаят да седят и да разискват чувства; избират да ги пренебрегват и да живеят в зоната си на комфорт. Физическата фамилиарност е доста по-достижима за тях, както и позната. Понякога сътрудниците им в последна сметка заобикалят и физическата фамилиарност с тях, тъй като липсва прочувствена обвързаност, а това може да значи неуспех на връзката.

Не се изслушвате
Дори в случай че вие и вашият сътрудник споделяте мислите и възприятията си един с различен, прочувствената фамилиарност не може в действителност да се построи, в случай че и двамата се изслушвате един различен. „ Един от най-значимите признаци на липса на прочувствена фамилиарност е неспособността да се изслушва. Когато прочувствената фамилиарност стартира да избледнява, можете да видите по какъв начин единия човек загатва неща, които го тормозят, а другият човек е изключен “, това споделя Дж. Л. Къркууд, експерт по взаимоотношения и създател на книгата „ Любовта е бизнес “. Това може да се прояви както в диалог, по този начин и в други елементи от живота ви като двойка, като да вземем за пример колегата ви да не помни рождени дни или годишнини или да не се извини, когато е направил нещо неправилно. „ Можем да установим прочувствена фамилиарност, като в действителност слушаме, като практикуваме уязвимостта, като сме любопитни за възприятията и прекарванията на нашия сътрудник... и съзнателно се свързваме с колегата си с емпатия, съчувствие и наличие “, твърди експертът. Затова е жизненоважно да се опитате да се върнете в верния път с интензивно слушане и любяща връзка.

Внимавате прекомерно доста какво казвате
Да се пробвате постоянно да казвате вярното нещо и да се опитате да управлявате настроенията на колегата си е изтощително и това е знак, че доверието и интимността във връзката ви са на привършване. Това значи, че или се карате прекалено много, или нямате ефикасна тактика за водене на сложни диалози и преобразяване на спора в другарство. За да започнете да възстановявате прочувствената фамилиарност, първата стъпка е да се освободите от отговорността за страстите на вашия сътрудник.

Липса на схващане
Психологът Нандита Рамбия споделя: „ Емоционалната връзка може да пострада, когато сътрудниците не са в положение да се слагат на мястото на другия. “ Когато човек не е съпричастен и не схваща страстите на колегата си, връзката е обречена на неуспех. Можете да почувствате, че полудявате, когато се пробвате да накарате колегата си да разбере сложната обстановка, през която преминавате, а това подкопава страстите ви. Според експерти, не би трябвало да се чувствате по този метод и мигновено да поставяте под подозрение възприятията си. Всъщност вашият сътрудник би трябвало да постави старания да разбере вашата страна на обстановката. Независимо дали това се дължи на разлика във усещанията или елементарен спор, сходна връзка е сложна за поддържане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР