Емоционален призив да се съберат послания за семействата на отвлечените

...
Емоционален призив да се съберат послания за семействата на отвлечените
Коментари Харесай

Събират послания за семействата на еврейските заложници

Емоционален апел да се съберат послания за фамилиите на отвлечените повече от 240 души, измежду които и 30 деца, насочи журналистката Еми Барух на тридесетия ден от кървавата терористична офанзива на Хамас против почтени израелски жители.

" Не видях у нас - страната, която се гордее, че е избавила своите 50 хиляди евреи по време на Холокоста, някаква обществена акция на съпричастност, някаква форма на групово съчувствие към фамилиите на отвлечените. "

" Не видях съпричастност и към другите жертви на Хамас - палестинските деца ", написа журналистката Еми Барух в профила си във Фейсбук.  

Ако фамилиите получат по няколко съчувствени думи от нас, може би ще им дадем мъничко кураж, че не са сами в страданието, споделя още тя 

" Това е. Напишете вашите думи. Пратете ми ги. Аз ще се погрижа да сложа всяко писмо в плик и да намеря метод тези пликове да стигнат до тях. "  

Рядко пиша от първо лице само число. Тези думи ще бъдат такива: Аз съм майка. Имам наследник и щерка. Имам внучка и...
Posted by Emmy Barouh on Monday, 6 November 2023
 „ На тридесетия ден “, възпоменателно събитие, отдадено на месец от кървавата терористична офанзива на Хамас над почтени израелски жители, събра членовете на еврейската общественост в Софийската синагога в понеделник вечерта. Десетки хора посетиха молитвения дом, с цел да възпламенят свещ в памет на жертвите на бруталната офанзива, които са над 1400, и да се помолят за спасението на отвлечените над 240 души, измежду които има и двама израелци с български генезис. 

Председателят на организацията на евреите в България „ Шалом “ Александър Оскар, който управлява церемонията изясни, че събитието е в сходство с еврейската традиция: " Тридесет дни откакто почине наш непосредствен, ние се събираме да се помолим за душата му ".

Силно прочувствени бяха думите на израелката Инбал Цах, която живее в Be'eri, с апел за бързо освобождение на 240 заложници, 30 от които деца.

Седем членове на фамилията на Инбал, измежду които три деца, са държани към този момент месец като заложници в Газа, откакто са били отвлечени от Be'eri - историите и фрагментите от бруталната жестокост към хората там са ужасяващи.  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР