Емисарят на папа Франциск за Украйна кардинал Матео Дзупи, който

...
Емисарят на папа Франциск за Украйна кардинал Матео Дзупи, който
Коментари Харесай

Пратеникът на папата за Украйна: Войната е пандемия, засяга всички

Емисарят на папа Франциск за Украйна кардинал Матео Дзупи, който е деец в напъните на Католическата черква за ходатайство при спорове, дефинира през днешния ден войната като " пандемия " и сподели, че всички християни са призвани да бъдат миротворци, съобщи Асошиейтед прес.

В първите си обществени мнения, откогато бе назначен за кротичък делегат за Украйна, кардинал Матео Дзупи прикани към основаване на просвета на мира в отговор на " дълбоката паника, от време на време неизразена, постоянно нечувана, на народите, които се нуждаят от мир ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Ватиканът удостовери, че папа Франциск е упълномощил на кардинал Дзупи задача " да помогне за понижаване на напрежението в спора в Украйна, с неизчерпаемата вяра на Светия отец, че това може да сложи началото на пътищата към мир ". Повече детайлности не бяха оповестени, защото съгласно Ватикана те към момента се изследват.

Днес кардинал Дзупи напомни честите, прочувствени изказвания на Франциск за взаимност с " мъченическия " украински народ и наподобява даде отговор и на зачестилите рецензии към дипломатическата традиция на Ватикана за неутралитет и нежеланието на Светия отец да насочва обществено апели към Кремъл.

Кардинал Дзупи изрече съмнение, че Франциск никога не е безпристрастен в настояването си за мир.

" Благодарни сме за неговото знамение, толкоз рядко срещано през днешния ден, когато, говорейки за мир, като че ли се заобикаля вземането на страна или не се признава отговорността ", сподели той.

Отбелязвайки, че всички християни са призвани да дадат своя принос за реализиране на мир, кардинал Дзупи сподели: " Войната е пандемия. Тя визира всички нас ".

" Църквата и християните имат вяра в мира, всички ние сме призвани да бъдем миротворци, още повече в ужасната стихия на споровете ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР