Емин стана известен със случая, описан от сестра в Пирогов,

...
Емин стана известен със случая, описан от сестра в Пирогов,
Коментари Харесай

Мустафа Емин: Времето ще покаже дали болница Пирогов има политически профил

Емин стана прочут със случая, разказан от сестра в „ Пирогов ”, че до момента в който чакал медиците на Института за незабавна здравна помощ „ Пирогов ” да извърнат внимание на неговото дете, е загатнал здравния министър Христо Хинков и е желал да бъде извадено друго дете от шокова зала в тежко положение, с цел да получи лекуване неговото дете. Имаше следствие в болничното заведение, което сподели, че няма разминаване сред изказванията на лекарите и описанието на обстановката. Впоследствие Емин напусна поста си във военното министерство.

„ В моето държание мисля, че съм спазил всички естествени етични правила на човек, попаднал в болница. Не съм заплашвал. Това ми беше първия допир до незабавната помощ в България и бях сюрпризиран по какъв начин има единствено един дежурен доктор там ”, сподели Емин, обяснявайки за какво е загатнал и здравния министър в своето послание към незабавните лекари.

Той сподели, че в записите, предоставени от „ Пирогов ” няма тон. „ Семейството, което дойде преди мен, позвъни веднъж. Когато те излязоха и бяхме единствено ние чакащи и мислех, че вътре няма различен пациент. Ние не знаехме, че има друго дете там – два пъти сме позвънили. Тогава сътрудника, който беше с мен попита какво се случва там при злополука и дойдат 10 деца. Тогава споделиха, че нямат подготвеност да реагират ”, сподели Емин преразказвайки случката от Института

„ Нямам искания по какъв начин са се отнесли към детето ми. Времето ще покаже какъв ще е белега (на детето). Високо оценявам българските лекари. Проблемът в болничното заведение е проблем на процесите, не на пациенти и на лекари ”, сподели някогашният консултант на военния министър Тодор Тагарев.

Според Емин здравната сестра, която е пуснала поста в обществената мрежа не е взела участие в лечението на неговото дете.

" Моето престояване в „ Пирогов ” нямаше политически детайли. Не съм споменавал военното министерство, предложих като има проблеми, да се споделят, с цел да е ефикасно опазването на здравето.

„ Ние сме в подтекст на локални избори, аз няма да съм претендент на ПП-ДБ. Впечатлиха ме посланията, внушенията. Откъде е излезнало, че съм от Рибново, не съм споменавал родното си място. Политическата употреба е обвързвана с доста стериотипи. Това че съм от Рибново и че съм Мустафа Емин, добавено към това, че съм консултант на министър се оказа взривоопасно ”, сподели Емин.

Според него времето ще покаже дали болница „ Пирогов ” има политически профил. „ Посланието беше, че в случай че си Мустафа и не си от Движение за права и свободи няма кой да те отбрани ”, сподели той и изясни, че се е посочило мнението на гражданското общество. „ Аз съм от Родопите, носим своя исторически опит. Научени сме да разчитаме на двете си ръце и на фамилиите си. Наум не ми пристигна да звънна, можех да го направя на който пожелая ”, изясни Мустафа Емин.

Според него този случай показвал преустановяване на монополното посланичество на обособени общности и че министърът на защитата (Тодор Тагарев) също е (политическа) цел, тъй като политиката на държавното управление и съответно МО е върнало България на картата на Европа. „ Аз бях връзката на Министерството на защитата с парламентарно показаните обединения ”, сподели Емин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР