Емилия Груева беше избрана в 18-членния изпълком на Международната федерация

...
Емилия Груева беше избрана в 18-членния изпълком на Международната федерация
Коментари Харесай

Емилия Груева беше избрана в изпълкома на АИБА

Емилия Груева беше определена в 18-членния изпълком на Международната федерация по бокс (АИБА) на конгреса в Москва. Българката заслужи доверието на делегатите от квотата на Европа паралелно с представителите на мощните школи в този спорт - Русия, Турция, Украйна Англия и Азербайджан.

 Българските боксьорки ще вземат участие на Световното състезание в Индия
Българските боксьорки ще вземат участие на Световното състезание в Индия

Днес беше решен зародилият визов проблем

Така за първи път от ерата на учен Емил Жечев страната ни има представител в управническата конструкция на международния бокс.

" Получих най-вече гласове - 72 от общо 137 делегати, което персонално за мен е оценка за моята работа до момента - сподели тя. - Дори президентът на Руската федерация Умар Кремлев събра по-малък избор - 63 ", показа Груева.

През ноември 2017-а Груева оглави и дамската комисия на АИБА, а преди месец провежда у нас международен конгрес за пълноправие сред половете в спорта.

Със смазващо болшинство за президент бе определен Гафур Рахимов. Узбекът получи 86 гласа против 48 на съперника му Серик Конакбаев (Казахстан).

Рахимов заявява за промени в устава и политиката на АИБА, синхронизирани с настояванията на МОК, с цел да остане спортът в олимпийската стратегия. По-рано от МОК се оповестиха против узбека, поради следствие от органите на Съединени американски щати, само че доказателства по този начин и не бяха обществено оповестени.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР