Емилиен Жаклен ще пропусне оставащите стартове за сезона от Световната

...
Емилиен Жаклен ще пропусне оставащите стартове за сезона от Световната
Коментари Харесай

Световният шампион по биатлон Емилиен Жаклен ще пропусне оставащите стартове

Емилиен Жаклен ще пропусне оставащите стартове за сезона от Световната купа по биатлон, няколко дни откакто оказа помощ на Франция да завоюва купата в щафетата на 4 по 7.5 км за мъже на шампионата на плaнeтата в Оферхоф (Германия).

" Резервоарът е празен, оповестявам с горест, само че със успокоение, че няма да продължа сезона и затова няма да вземам участие на идващите три Световни купи. Тези последни години/месеци бяха доста интензивни, без в действителност да отделя време да направя отмора и да се вслушам в тялото си ", написа Жаклен в профила си в Инстаграм.

Французинът завоюва златото с щафетата за мъже и бронз със смесената щафета на шампионата в Оберхоф, което приключи в неделя. Но резултатите му в самостоятелните дисциплини бяха разочароващи - 20-о място в всеобщия старт, 36-о в спринта и 37-о в самостоятелната дисциплинираност на 20 километра.

Те обаче отразяват неговия сезон, в който той записа три подиума първоначално, само че по-късно не съумя да се показа на високо равнище и разкри, че има душевен проблеми.

Жаклен завоюва международни трофеи в преследването през 2020-а и 2021 година, както и злато с щафетата през 2020-а, когато завоюва общо четири медала. Той има и две сребърни оценки от Игрите в Пекин 2022 с щафетата мъже и със смесената щафета.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР