Емблематичният изпълнител от 80-те години на миналия век е на

...
Емблематичният изпълнител от 80-те години на миналия век е на
Коментари Харесай

Хисарския поп влезе в болница

Емблематичният реализатор от 80-те години на предишния век е на системи в реанимацията на столично лечебно заведение. Димитър Андонов, както е същинското име на артиста, претърпя интервенция за замяна на колянната става, защото през последните месеци ситуацията му беше доста съществено и не можеше да върви без помощта на патерици.

„ Не се търпеше повече и влязох в болница. Смениха ми едната става, другата ще е по-нататък. Взех пари за интервенцията, които в този момент ще би трябвало да връщам, само че болките в действителност бяха доста мощни. Цялата намеса лиши към 4 часа - самата интервенция беше два часа и половина, само че с подготовката стана повече време. Заспал съм, до момента в който са ми сменяли ставата и се разсъниха в реанимацията. Биха ми инжекции, вливаха ми системи, уповавам се да се възстановя и още веднъж да проходя “, разяснява пред „ България Днес “ Хисарския поп, до момента в който лежи на болничното легло. Гласът му е мощно измършавял и всяка дума му коства съществени старания.

Наскоро изпълнителят призна, че може да се придвижва единствено с две патерици и не може да изкачва стъпала. Пробвал способи от националната медицина без резултат и по този начин се стига до интервенцията.

„ Не желая да се окайвам и по тази причина споделям, че се държа. За мен е значимото още веднъж да мога да се придвижвам обикновено. Не ми е по никакъв начин елементарно. Ако все мърморим, лошотията ще се ускорява. Затова ще мислим за хубавите неща. Здравето е най-важното, само че би трябвало да мислим и за другите неща от живота да оставим нещо след нас. Това е повода да не преставам да пея и да създавам. Очаквам до 5-6 дни да ме изпишат от болничното заведение и да се прибера у дома “, сподели още пред вестника Андонов.

Той си пожела скоро да може още веднъж да записва песни и да забавлява другари и фенове, защото музиката е неговия живот.

През 80-те години на предишния век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп: духовник, пропъден да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, неразрешени от социалистическия режим по това време. Прави записите си самичък с техниката в дома си, а скрито на другари раздава аудиокасети с осъществяванията си.

През 1983 година незаконно издава първата си аудиокасета, популяризирана от ръка на ръка. Хитове от нея са песните „ Елена, Елена “, „ Една цигара “, „ Дай си сърцето “, „ Обичам те “, „ Звезди ли искаш да ти смъквам “ и „ Аз от тебе спомен нямам “. По времето на социализма песните и славата нa национален любим му носят единствено проблеми - не разрешават му да пее, гонят го от работа, стопират участията му в телевизионни, излъчвания. Въпреки това той последовател на Тодор Живков и написа ария за него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР