Емблематичният французин Грегори Акселрод, който стана известен у нас повече

...
Емблематичният французин Грегори Акселрод, който стана известен у нас повече
Коментари Харесай

Грег Ментето реди трансфер за 10 милиона евро в Милан

 Мениджърът на ЦСКА: Ще внимаваме при следващи прехвърляния
Емблематичният французин Грегори Акселрод, който стана прочут у нас повече като Грег Ментето след изкараните проби в ЦСКА през лятото на 2009 година, е станал футболен управител и към този момент урежда прехвърляния на играчи за съществени суми посредством организацията “One Soccer Agency ”.

Припомняме, че французинът се прочу с обстоятелството, че се показва за футболист, без да е бил подобен, и се оферираше на клубовете с подправени визитки. Така той попада на проби в ЦСКА, когато треньор е Любослав Пенев. Той се показва на “Армията ” като състезател, минал и през Пари Сен Жермен, като за доказателство посочил фотография с екип на парижани.

Оказа се, че това не е по този начин, тъй като Грег Ментето не е играл в никакъв случай проведен футбол. В ЦСКА той е оголен бързо и отпратен. В момента Акселрод реди прехвърлянето на халфа на Бордо Орелиен Чуамени в Милан, написа Football Italia. Според информацията двете страни са покрай контракт, като са се разбрали за трансферна цена от 10 милиона евро.

В изявление от 2011 година Акселрод споделя по какъв начин е попаднал в ЦСКА. Той е играел футбол за дилетантите на ПСЖ и през март 2009 година му се появява опция да отиде да тренира с аржентинския клуб Тигрес. Именно в Аржентина той бил видян от скаут на ЦСКА, който го поканил на проби по време на лагера в Австрия и той приел. Три дни по-късно уеб сайтът на ЦСКА оповестил, че клубът ще подпише с него.

“На идващия ден един от локалните таблоиди написа по какъв начин е допустимо ЦСКА да притегли един дилетант от ПСЖ вместо обещаните огромни имена. Пробите ми не бяха прекъснати поради липса на качества, а поради тази обява. Паднах от високо, бяхме се разбрали за тригодишен контракт, а трябваше да напусна лагера единствено тъй като съм играл за дилетантите на ПСЖ ”, тръшка се Акселрод, който става по-късно звезда в родината си около тази история.

“Беше необикновено. Давах изявленията, канеха ме в радиото и телевизия, желаеха да напиша книга, да фотографирам филм. Дадох си сметка обаче, че футболът е огромната ми обич и по този начин се озовах в Канада, където играх 2,5 години ”, споделя още Акселрод.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР