Еля Шаидинова, която през лятото получи протези, за да може

...
Еля Шаидинова, която през лятото получи протези, за да може
Коментари Харесай

10-годишно момиче без крайници има нужда от нови протези

Еля Шаидинова, която през лятото получи протези, с цел да може да се движи и написа, през днешния ден още веднъж има потребност от помощ. Половин година откакто получи особено направени за нея протези, 10-годишната Еля от Разград още веднъж е без крайници и ръце. Тя стартира бързо да пораства и единствено месеци, откакто получава протезите, те към този момент не й стават.

Момичето още веднъж е приковано към инвалидната количка. Въпреки това Еля не се отхвърля и не стопира да написа. Еля е ученичка в трети клас, а след учебно заведение всеки ден  посещава дневния център за деца с увреждания в  Разград. 

Семейството на Еля, продължава да я поддържа и да прави всичко допустимо, с цел да получи тя нови и по-усъвършенствани протези, само че парите са доста и околните и разчитат на помощ. 

Първите протези Еля получава и с помощта на помощта от заместител кмета на Разград Ердинч Хасанов, който  спомага за връзката с професор Евгени Дюкенджиев, изработил първите протези на момичето.

Въпреки компликациите Еля не стопира да се бори, старателна е в учебно заведение и даже през лятото печели премия за издръжливост на духа от Фестивал за хора с ментални увреждания.

Банковата сметка в помощ на Еля Шаидинова:  

Пощенска банка

BG33BPBI79491099534501

Еля Шаидинова

Разград
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР