Елвин Гури Националната банка на Сърбия не е дала разрешение

...
Елвин Гури Националната банка на Сърбия не е дала разрешение
Коментари Харесай

Сърбия не позволи на Елвин Гури да купи банка в страната


Елвин Гури

Националната банка на Сърбия не е дала позволение на българския фонд River Styxx Capital, управителен от брачна половинка на Ралица Агайн - Елвин Гури, да придобие мажоритарна благосъстоятелност в Telenor Bank. Причината е, че фондът не покрива условията на регулатора, написа " Вечерни новости ", представен от money.bg.

Пред изданието норвежкият телеком е удостоверил за отхвърли. River Styxx Capital трябваше да придобие 85% от банката, а другите 15% да останат благосъстоятелност на Telenor, напомня money.bg.

В отговор, Елвин Гури, началник на фонда, съобщи, че сдружението няма да се откаже от инвестицията. " Вярваме в капацитета на Telenor Bank и желаеме да влезем в банковия бранш в Сърбия като нов вложител ", сподели той, допълвайки, че диалозите с регулаторите ще продължат, до момента в който бъде открито решение.

Telenor сътвори банката през 2014 година, придобивайки клона на белгийската група KBC.

Елвин Гури е български предприемач, роден в Албания. Той e eдин oт cъздaтeлитe нa извecтнaтa ĸpeдитнa ĸoмпaния Јеt Fіnаnсе, пpoдaдeнa пo-ĸъcнo нa ВNР Раrіbаѕ. Oпитният финaнcиcт e paбoтил и зa Eвpoпeйcĸaтa бaнĸa зa възcтaнoвявaнe и paзвитиe и РrісеwаtеrhоuѕеСоореrѕ. Гури е брачен партньор на Ралица Агайн - Гури, която е зам.-председател на Комисията за финансов контрол, отговаряща за застраховането.

Норвежката Telenor, която се пробва да разпродаде телекома си в България, може да се отдръпна напълно от пазара в Югоизточна и Централна Европа, като сега прави оценка оферта на американски фонд за придобиване на активите си в района.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР