Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън са две от най-големите звезди

...
Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън са две от най-големите звезди
Коментари Харесай

Прощалното писмо на Ричард Бъртън до Елизабет Тейлър: „Ще усещам липсата ти със страст и диво съжаление“

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън са две от най-големите звезди в света през 60-те години, когато стартират буйната си спекулация на снимачната площадка на Клеопатра (1961). Романсът им несъмнено е плевел.



Двамата са били женени два пъти, като и двете им сватби приключват с бракоразвод. Но дали от време на време любовта не е по-силна от раздялата?

Първият брак на двете митове на киното е подписан през 1964 година и трае 10 години . На 15 март 1974 година Елизабет написа на своя брачен партньор по случай 10-годишнината от сватбата им , от което излиза наяве, че любовта им е жива, само че проблемите посред им са доста

„ Скъпи мой (все още мой) съпруже,
Иска ми се да можех да ти опиша за любовта си към теб, за моя боязън, моята приятност, моето чисто животинско наслаждение от теб - (с теб) - моята ревнивост, моята горделивост, моя яд към теб, от време на време.
Най-вече за любовта ми към теб и тази, която ти ми даваш — желае ми се да мога да пиша за всичко това, само че не мога. Мога единствено да „ кипя “ от вътрешната страна и да се надявам да успееш да схванеш по какъв начин се усещам в действителност.
Така или другояче те копнея,
Твоята (все още) брачна половинка.
П.П. Любов моя, дано в никакъв случай повече не се одобряваме един различен за даденост! “

Това писмо е открито от хазяйката на къщата на звездната двойка в Оровил. Според нея то е било оставено в книга в чекмедже под леглото в спалнята .

Елизабет го пише  броени дни преди раздялата ѝ с Ричард, чиито афери унищожават брака им .

След първия им бракоразвод Бъртън написа до Елизабет най-трогателните и красиви думи, които декларират голямата му любов към нея. Те са колкото и красиви, толкоз и тъжни.

 Елизабет Тейлър Ричард Бъртън Getty

Защото потвърждават, че от време на време любовта не е задоволителна, в случай че човек не е кадърен да се пребори със личните си демони . Ето го и писмото на Ричард до към този момент някогашната му брачна половинка:

„ Няма те, за Бога! Едва мога да го допускам, защото не съм привикнал да ме напущат. Но в действителност се чудя за какво никой не го е направил до момента. Всичко, което ме интересува - почтено казано - е да си щастлива . За мен не е значимо с кого ще намериш щастието. Искам да кажа, стига да е добър човек и да се държи с теб благо. Ако не го прави, ще си има работа с мен . (...)

Моите очи постоянно ще те наблюдават. Никога не забравяй своите странни добродетели . Никога не забравяй, че под похвърността на дрезгавия ти език се крие една забележителна ДАМА . Аз съм пагубен досадник и това, че остана до мен толкоз дълго е индикатор за твоята преданост. Ще чувствам неналичието ти със пристрастеност и диво страдание.

Ще оставя на теб да обявиш, че пътищата ни се разделят, а аз в никакъв случай няма да кажа или напиша нито дума , с изключение на тази прощална записка към теб. Опитай се да се грижиш за себе си.

Много обич. Не забравяй, че ти си може би най-великата актриса на света . “

16 месеца по-късно двамата артисти се женят още веднъж. Вторият им брак продължава единствено девет месеца .
 Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР