Елизабет Периш, ръководител на американската научноизследователска компания BioViva, е първият

...
Елизабет Периш, ръководител на американската научноизследователска компания BioViva, е първият
Коментари Харесай

Тя вече махна 20 години от възрастта си

Елизабет Периш, началник на американската научноизследователска компания BioViva, е първият човек, върху който е изпитана сполучливо подмладяваща генна терапия.

Независимо че първите възрастови промени се виждат по външни признаци, процесите на стареене се образуват и развиват от вътрешната страна – на клетъчно равнище.

Крайните сектори на хромозомите се назовават теломери. Те не носят генетична информация, само че пазят хромозомите, като извършват ролята на самобитен „ буфер “ срещу изхабяване.

Но всякога, когато клетката се дели, теломерите последователно се съкратяват, до момента в който не станат толкоз къси, че повече не могат да пазят хромозомите. Като резултат клетката старее и към този момент не може да извършва своите функционалности.

Ензим с названието теломераза е кадърен да доизгражда късите теломери. Стареещите кафези на организма, с помощта на теломеразата, още веднъж получават дарба да се разделят сходно на младите и здрави кафези.

Досега методиката на удължение на теломерите е изпитвана единствено върху култури кафези и лабораторни животни.

Първият опит по изпитване на неповторимата методика по подмладяване на човек започва през септември 2015 година, когато 44-годишната Елизабет се реши да премине два пробни курса генна терапия, създадени от нейните сътрудници за закъснение на стареенето.

Първият курс е предопределен за попречване на загубата на мускулна маса с възрастта, а вторият е ориентиран към увеличение на направата на теломераза. Инжекциите били направени на Елизабет в Колумбия, защото препаратите не са утвърдени от Управлението по контрол на качеството на питателните артикули и лекарства в Съединени американски щати (FDA).

  • Модификация на теломерите обърна обратно стареенето
  • Стресът редуцира ДНК. Или не?
  • Ключът към безсмъртието в елементи

Сега са станали известни първите резултати от генната терапия и те зашеметяват. Анализите са открили, че препаратите фактически са спрели съкращаването на теломерите.

Левкоцитите в кръвта на Периш са станали биологично по-млади, а теломерите се „ удължили “ с 20 години. Откритието на компанията BioViva е привлякло вниманието както на учени, по този начин и на вложители, а опитът в това време продължава и откривателите деликатно наблюдават здравето на Периш.

Всичко за смелия опит на Елизабет Периш, разказано от самата нея, можете да научите тук .

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР