Елитният германски отбор Унион Берлин финализира трансфера на дългогодишния защитник

...
Елитният германски отбор Унион Берлин финализира трансфера на дългогодишния защитник
Коментари Харесай

Унион обяви трансфера на Леонардо Бонучи

Елитният немски тим Унион Берлин завърши прехвърлянето на дългогодишния бранител на италианския национал тим и Ювентус Леонардо Бонучи, заяви клубът от Бундеслигата.

Това е третият топ трансфер на Унион това лято след полузащитника Робин Гозенс и нападателя Кевин Фоланд като част от подготовката на немския отбор за първото му присъединяване в Шампионската лига.
 Бонучи все по-близо до прекосяване в Унион (Берлин)
Бонучи все по-близо до прекосяване в Унион (Берлин)

Ювентус се разбра с немския клуб за прехвърлянето

" Леонардо е състезател с доста опит. Убедени сме, че с манталитета си той ще разшири опциите ни в отбрана и ще вдигне равнището на тима ", сподели спортният шеф на Унион Оливер Рунерт.

Клубът не разкрива детайлности по договорката, само че съгласно известия в медиите 36-годишният Бонучи е подписал едногодишен контракт с алтернатива за удължение с още един сезон.

" За мен е особено да направя стъпката в чужбина за първи път в кариерата си. В Унион имам опцията да продължа да играя на най-високо равнище и да оказвам помощ на тима с моя опит в борбата на три фронта ", сподели бранителят.

Бонучи завоюва осем трофеи в Серия А и четири трофея в Купата на Италия с Ювентус. Той имаше къс интервал с Милан от 2017 до 2018 година, преди да се завърне в Торино. През 2021 година той завоюва европейската купа с Италия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР