Елисавета Белобрадова е една от депутатките в 49-ото Народно събрание

...
Елисавета Белобрадова е една от депутатките в 49-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова по Дарик: Майка ми беше балерина, ходех с нея на работа, но не съм излизала на сцената

Елисавета Белобрадова е една от депутатките в 49-ото Народно заседание с най-изявена работа в посока правата на децата и на работещите майки. Докато в първия работен ден за новия парламентарен сезон, на 1 септември, не ѝ се постанова да отиде на работа със сина си, което се оказва неразрешено в новата остаряла постройка на някогашния Партиен дом.

Правилата в тази постройка за следващ път затрудняват и работата на публицистите. Разговор по тази тематика очаквайте в “Кой приказва ” на следващия ден, 5 септември.

" Деца към този момент не се пускат ", споделил охранителят, а Белобрадова трябвало да звъни на основния секретар, с цел да изиска позволение. В ефира на Дарик тя изясни, че не е почнала образователната година и не се дават услуги по развъждане на деца. “Наложи ми се да отида с детето си на работа, и двамата с мъжа ми работим… Детето седеше на един стол, до момента в който аз си свърша работата. Достъп до пленарната зала имат единствено народните представители. Деца, които не би трябвало да бъдат кърмени, да вземем за пример, не могат да влизат вътре ”, изясни Белобрадова.

Тя и не мисли, че е уместно деца да влизат в залата с родителите си, тъй като пленарната зала “е за работа, за законодателна работа. Децата нямат място там ”.

Депутатката изясни, че тя е отгледана или в работното място на майка си, или в работното място на татко си. “Майка ми беше балерина, аз ходех на работа с нея, само че аз не съм излизала на сцената на Софийската опера, седях в съблекалнята… Едната ми баба живееше в другия завършек на България, другата работеше. Тук доста хора са отгледани от бабите си, само че някои хора нямат вид ”, акцентира Белобрадова.

Тя добави, че огромният въпрос е по какъв начин се съчетават едновремемно две огромни отговорности на българското семейство, а точно - да поддържа стопански страната и да се пребори с демографската рецесия - без да се предлага поддръжка за това.

- чуйте от диалога с нея.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР