Елина Свитолина продължава победния си ход след завръщането си на

...
Елина Свитолина продължава победния си ход след завръщането си на
Коментари Харесай

Свитолина продължава ударно на тенис турнира във Вашингтон

Елина Свитолина продължава победния си ход след завръщането си на корта след майчинството.

Тя съумя да пребори съпротивата на някогашната лидерка в международната класация Виктория Азаренка в първия кръг на тенис шампионата във Вашингтон. Свитолина се наложи с 7-6(2), 6-4 в мач траял час и 50 минути.

Бившата номер 3 в света стартира стремително срещата, с цел да поведе с 3-0. Но Азаренка съумя освен да изравни резултата, само че и да поведе с 5:3. Последва ново завръщане на украинката в мача, която дръпна с 6:5 и сервираше за спечелването на сета, само че позволи Азаренка да осъществя нов пробив, освен това на нула. В тайбрека обаче Свитолина съумя да завоюва със 7:2 точки.

Във втория сет пробивите продължиха един след различен, като сервиращите изгубиха подаването си в девет от 10 случая. Единствено в петия гейм Свитолина взе подаването си, което в последна сметка направи разликата сред двете.



Това беше първият мач на заемащата 27-а позиция в ранглистата Свитолина на твърда настилка от март предходната година, когато тя загуби от Хедър Уотсън на старта на шампионата Маями Оупън.

Тази година Свитолина доближи до четвъртфиналите на Ролан Гарос, а по-късно в профил международната номер 1 Ига Швьонтек на полуфиналите на Уимбълдън.

„ Просто желая да дам всичко от себе си през годините, които ми остават. Имам тази мотивация да се стремя към повече и да давам всичко от себе си ", разяснява 28-годишната тенисистка.

Във втория кръг Свитолина ще срещне поставената под номер 5 Дария Касаткина, която победи Елизе Мертенс с 6-3, 7-5. Свитолина има безапелационна преднина от 7-0 в директния си дуел против Касаткина, в това число победа на Ролан Гарос тази година.

Олимпийската шампионка Белинда Бенчич, номер 6 в главната скица, също се класира за втория кръг. Швейцарката водеше с 6:5 гейма в първия сет на дуела си с Анастастия Потапова, когато рускинята се отхвърли поради контузия в глезена.

Във втория кръг Бенчич ще играе с квалификантката Лорън Дейвис, която в напълно американски конфликт победи шампионката за 2015 година Слоун Стивънс със 7:6(8), 3:6, 6:1 след 2 часа и 38 минути игра.

Напред в шампионата продължава и защитаващата купата си Людмила Самсонова. Рускинята, която е сложена под номер 8 в схемата, не срещна огромен тим и победи американката Даниел Колинс с 6:1, 6:3.

За втория кръг се класира и украинката Марта Костюк, която в последния мач от програмата при дамите завоюва с 2:6, 6:3, 7:6(5) против канадката Бианка Андрееску. Андрееску пропусна три мачбола в третия сет при сервис на Костюк и след това отстъпи с 5:7 точки в тайбрека.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР