Елиана МитоваБългарската публика ще аплодира световни певчески величия, превъплъщавали се

...
Елиана МитоваБългарската публика ще аплодира световни певчески величия, превъплъщавали се
Коментари Харесай

Знаменити баси се събират в София

Елиана Митова

Българската аудитория ще приветства международни певчески величия, превъплъщавали се в функциите на крале, първосвещеници, духовни водачи, през днешния ден, 29 ноември, от 20 ч. в зала 1 на НДК. Съзвездие от най-представителните имена, известни по целия свят със своите басови гласове, ще се събере в София, с цел да отпразнува 90-годишнината от рождението на българския бас Николай Гяуров.

Паата Бурчуладзе от Грузия, Робърт Лойд от Англия, Роберто Скандиуци и Джакомо Престиа от Италия, Рафал Сивек от Полша и българите Орлин Анастасов и Димитър Станчев ще бъдат показани от очарователната актриса Елена Гяурова - щерка на великия български бас, и от Орлин Анастасов - негов най-изявен български почитател от международните оперни подиуми. Те ще влязат в ролята на домакини и водещи на концерта-спектакъл, отдаден на Николай Гяуров.

Почти всички от тези прославени артисти са имали креативно прикосновение с великия българин - дружно са триумфирали на международните подиуми, били са в един необятен колегиален и другарски кръг, всеки от тях е имал опцията да научи нещо от своите сътрудници или да показа артистичния си опит.

Световните баси ще изпълнят в чест на своя български сътрудник и преподавател най-известните и най-обичаните басови арии, с които Николай Гяуров е покорявал сърцата на публиката по целия свят. Те напълно неслучайно избраха за собствен музикален сътрудник Русенската филхармония. Концертът-спектакъл е квалифициран и ще бъде дирижиран от международно приетия диригент Йордан Камджалов.

Известният кино режисьор и документалист Найо Тицин - занаятчия във филмовото показване на оперното изкуство, ще илюстрира пътя на славата на Николай Гяуров със особено селекциониран кино колаж от документални кинокадри, показващи звездните мигове от изявите на великия български оперен актьор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР