Елиа Тилева спечели националната студентска олимпиада по езикова култура. Състезанието

...
Елиа Тилева спечели националната студентска олимпиада по езикова култура. Състезанието
Коментари Харесай

Олимпиада по езикова култура: Включиха се десетки студенти, които впечатлиха със знанията си

Елиа Тилева завоюва националната студентска олимпиада по езикова просвета. Състезанието се организира в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, а в него се включиха десетки участници, които впечатлиха със знанията си.

 

Победителят Елиа Тилева показа, че гледа на Олимпиада не като на място за доказване, а като на метод за израстване.

 
Още като мъничка си припомням по какъв начин мама не ми купуваше толкоз играчки, колкото книги и постоянно преди лягане ми четеше книги за лека нощ. Така и аз самата обикнах четенето и постоянно си нося книга или учебник с мен. Уча логика на психиката, интересувам се от психоанализа и желая да се развъртвам в това.
Елиа Тилева, победител в Олимпиадата 

Участниците се включиха в Олимпиадата от обич към езика.

 
Смятам, че един човек би трябвало да бъде образован и да подхожда с почитание към нашия език, просвета и татковина като цяло. Това е едно доста огромно предизвикателство за мен и аз доста желаех да се включа в него.
Ива Георгиева, участник

Сред журито на олимпиадата бе и преподавателят във Факултета по публицистика и всеобща връзка в Софийския университет Владислав Миланов. Изследвайки българския език дружно със студентите си, той обръща внимание на речта в Народното събрание.

 
За страдание, през последните години в тази все по-динамична и усложнена политическа обстановка се следят еднотипни речеви модели на държание. Преобладава речевата експанзия, доминира използването на клишета.
Владислав Миланов, учител в СУ " Св. Климент Охридски “

Миланов добави, че чака участниците да се влеят в университетите, учебните заведения и медиите. Той ги дефинира като професионално готови хора, които знаят по какъв начин през речта да създадат света по-красив.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР