Елена Йончева коментира решението на Софийския районен съд да осъди

...
Елена Йончева коментира решението на Софийския районен съд да осъди
Коментари Харесай

Елена Йончева: Борисов или трябва да подаде оставка, или да се извини

Елена Йончева разяснява решението на Софийския областен съд да осъди премиера Борисов и партия ГЕРБ да ѝ платят обезщетение за клюка. Тя акцентира, че политиците би трябвало да носят отговорност за думите си, само че осъди метода, по който съпартиецът ѝ Таско Ерменков повдигна въпроса за чистотата на водата в София.

Йончева прикани премиера Борисов да подаде оставка или да сервира опрощение за думите си.

На първа инстанция Бойко Борисов и ГЕРБ бяха наказани за клюка, съобщи Елена Йончева. По думите ѝ въпросът е явен, който няма проблем да бъде извоюван и е било ясно, че думите на премиера Борисов, поради които той е бил изправен пред съда, са ориентирани към нея. " Другият мотив на господин Борисов, който той показва посредством своя юрист, е че това е предизборна акция ", сподели още тя пред Българска национална телевизия.

Бойко Борисов или би трябвало да подаде оставка, или да се извини, добави Елена Йончева.

Йончева означи, че е била съответна в изнесените изказвания за „ шуробаджанащина “ в община Хасково. " Всеки политик би трябвало да носи отговорност за думите си ", акцентира тя.

Елена Йончева съобщи, че не утвърждава потреблението на обществените мрежи, когато политик задава въпроси към институции. Така тя разяснява проблема към статуса във фейсбук на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, обвързван с чистотата на питейната вода в София.

" Но аз го разбирам и ще ви кажа за какво. Пет месеца информацията за водата в Хасково беше крита. Аз съм го казвала доста пъти и показвах документи. А хората научиха посредством локална медия ".

Йончева добави, че макар парламантерната комисия по въпроса, в елементи от Хасково водата е към момента неразрешена освен за питейни, само че и за домашен потребности.

Визитата на президента Радев в Русия е огромен триумф за България, тъй като се е заговорило за „ Български поток “. Това е в пълномощията на президента, тъй като по конституция той дава отговор за външната политика на България. Тя означи, че президентът Радев не е подписвал контракти, а проправял пътя за естествени българо-руски връзки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР