Елена Йончева е инициатор на изслушването на Иван Гешев на

...
Елена Йончева е инициатор на изслушването на Иван Гешев на
Коментари Харесай

Не европарламентът, а Елена Йончева поканила Гешев на изслушване

Елена Йончева е основател на чуването на Иван Гешев на 13 юни пред комисията LIBE за следствието на „ Барселонагейт “, стана ясно от нейно изявление пред БНР.

„ Групата се събира на изключително съвещание, а аз съм единственият български народен представител, който членува в нея.

Решението беше взето на постоянно съвещание, сътрудниците ще бъдат осведомени с каузи, които се следят от години, персонално аз събирах информация от 2019 година по това дело,

Би трябвало от този момент да работи и се надявам да получа информация, ние сме под наблюдаване от тази група от 2020 година, Бойко Борисов пъти е канен, само че изпраща министри. За фотосите с кюлчета също чакам, представители на групата към този момент бяха в България и отново ще бъдат “, оповести евродепутатката от Българска социалистическа партия.

„ Очакваме да получим информация за следствията, ще запитвам за какво чак в този момент и чакам прям отговор, само че значимото е тази информация да излезе, а не да стои в шкафчета. Нашият имидж не е огромен, и това че имаме проблем с върховенството на закона се знае. Ще желаеме следствията, които следим, да се изяснят. Евродепутатите са осведомени от дълго време, само че и европубликата е осведомена, аз съм давала доста изявлението в „ Политико “, „ Гардиан “ и други, в контакт съм с испанския основен прокурор, който работеше по „ Барселонагейт “ и от него получихме информация, че делото не е прекъснато в Испания, а единствено е трансферирано в България, тъй като сме били сякаш напреднали “, твърди Елена Йончева.

Че не институцията е основател на чуването на Борисов, беше обяснено преди няколко дни и от Андрей Новаков пред „ Bulgaria on Air “. Той беше безапелационен, че Борисов не се крие като отхвърля да даде имунитета си непринудено поради следствието по „ Барселонагейт “.

„ Борисов не се крие и не е човек, който може да бъде прикрит. Но откакто Нинова интензивно се е заела със правосъдната промяна и раздаването на правдивост, всички могат да си отдъхнат. Тя е човек, потвърдил се обратно в прехода, че схваща от тази работа. Считам, че Борисов и всеки от ПГ на ГЕРБ може да е спокоен, тъй като знам, че са застанали с името и лицето си за това, което вършат за България. Очевидно е, че госпожа Нинова е претърпяла катарзис през последните 2 седмици “, разяснява евродепутатът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР