Електроразпределение Юг продължава дейности по възстановяване на електрозахранването в засегнатите

...
Електроразпределение Юг продължава дейности по възстановяване на електрозахранването в засегнатите
Коментари Харесай

Вижте как носят мобилни генератори на бедстващите в Родопите

Електроразпределение Юг продължава действия по възобновяване на електрозахранването в засегнатите от тежкия снеговалеж селища в Родопите. Обстановката продължава да бъде усложнена заради скъсани електропроводи и счупени стълбове от разпределителната мрежа.

В региона на Смолян електрозахранването за редица села беше възобновено като към момента се работи по повреди в региона на Момчиловци и Соколовци.

Най-тежка остава ситуацията в региона на общини Сърница, Борино, Доспат. Причината е повреда на електропровод 110 kV (киловолта) на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), заради която не могат да се правят оперативни превключвания по мрежа 20 kV (киловолта) на Електроразпределение Юг.

С цел по-бързо възобновяване на снабдяването сдружението обезпечи общо 10 мобилни елемента за най-засегнатите селища. Четири от елементите към този момент обезпечават електрическа енергия за гр. Сърница.

За премахване на повредите Електроразпределение Юг е мобилизирало повече от 120 индивида за справяне със обстановката. Всички групи са оборудвани с техника и материали, включително и снегоходки, както и резачки за премахване на паднали дървета. Налице е и спомагателна профилирана техника – моторни шейни и АТV за мъчно наличните места.

В Електроразпределение Юг действа Кризисен щаб за по-добра съгласуваност на възстановителните действия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР