Електроразпределение Юг“ (ЕР Юг), част от групата на EVN, откри

...
Електроразпределение Юг“ (ЕР Юг), част от групата на EVN, откри
Коментари Харесай

ЕVN изгради в Пловдив една от най-модерните подстанции в България

„ Електроразпределение Юг “ (ЕР Юг), част от групата на EVN, откри едно от най-модерните енергийни уреди в България – електрическа подстанция „ Евмолпия “.

Постанция „ Евмолпия “ e построена за по-малко от три години и е една от най-важните вложения на компанията в съвременни технологии и енергийна сигурност.

Сред формалните посетители на откриването бяха господин Александър Сипек, районен управител на EVN България, Здравко Димитров, кмет на гр. Пловдив, Иван Стоянов, кмет на регион Източен, както и Даниела Николова, зам.-областен шеф на област Пловдив.

Александър Сипек съобщи при откриването: „ Подстанция „ Евмолпия “ е първата новоизградена подстанция в Пловдив от 20 години и една от най-модерните градски подстанции в България. Съоръжението е изцяло автоматизирано и се ръководи отдалечено от нашия новооткрит диспечерски център. „ Евмолпия “ ще увеличи енергийната сигурност на Пловдив и ще способства за икономическото развиване на града. За нас е горделивост, че даже в изискванията на пандемия, ние успяхме да изпълним инвестиция от 11,6 млн. лева за този инфраструктурен план. “

На церемонията участваха още представители на локалния бизнес, специалисти, на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), на изпълнителите на плана и други.

Обхватът на деяние на новата подстанция е централната и източна част на гр. Пловдив, където през последните години се усили построяването на нови обекти. Съоръжението е в регион, където към този момент има декларирани нови мощности и предстоящо завишаване на съществуващите товари. „ Евмолпия “ обезпечава енергийна мощ от 50 мегаволтампера (MVA) с опция да доближи 100 MVA.

Подстанцията е напълно oт закрит вид, т.е. изцяло обезопасена и с оптималната степен на сигурност. Присъединяването към мрежата е с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове. Сградата е едноетажна, от монолитна стоманобетонова структура. Налични са шумопоглъщащи панели на стени, тавани, входящи и изходящи загради.

Подстанция „ Евмолпия “, носеща едно от античните имена на Пловдив, е втората напълно новоизградена подстанция на EVN. Първата такава подстанция на EVN беше построена през 2011 година до село Царацово до входа на автомагистрала Тракия към Пловдив.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР