Електронното управление и намаляването на административната тежест обсъдиха представителите на

...
Електронното управление и намаляването на административната тежест обсъдиха представителите на
Коментари Харесай

Електронното управление и намаляването на административната тежест обсъдиха общините с властта

Електронното ръководство и намаляването на административната тежест разискаха представителите на общините с вицепремиера Томислав Дончев и ръководителя на ДА „ Електронно ръководство “ Росен Желязков по време на Пленарната сесия в границите на 12-та Годишна среща на локалните управляващи в курорта Албена.
Дискутирани бяха настоящите проблеми и провокациите пред общините, свързани с съответните стъпки, които би трябвало да извършат администрациите, както и глобите, които ще носят, в случай че не изпълнят в периоди дилемите от работния проект на ДА „ Електронно ръководство “.
По време на съвещанието заместник-председателят на Управителния съвет на Националното съдружие на общините и кмет на община Кърджали Хасан Азис формулира от името на сдружението дилемите, които предстоят пред общините, свързани с намаляването на административната тежест за жителите и бизнеса.
„ Нашите старания са ориентирани към непрестанно възстановяване на успеваемостта и ефикасността при ръководство на всеки един детайл от активността, както и за повишение доверието на жителите в способността на общинската администрация да удовлетворява потребностите им “ – сподели кметът на община Кърджали. Той акцентира, че е нужна ангажираност на всички чиновници за даване на качествени административни услуги, само че посредством ясни пълномощия, добра осведоменост, опция за повишение на квалификацията им.
Във връзка с електронното ръководство заместник-председателят на Националното съдружие на общините очерта дилемите, които стоят пред общините. Те са свързани с трансформирането на удостоверителните услуги във вътрешни и свързване на електронния продан на документи на употребените осведомителни системи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР