Електронното правосъдие ще бъде неизбежна част от работата на съдебната

...
Електронното правосъдие ще бъде неизбежна част от работата на съдебната
Коментари Харесай

Магдалинчев: Онлайн правосъдието ще продължи поне още 2 месеца

Електронното правораздаване ще бъде неизбежна част от работата на правосъдната система. Това сподели пред Българска национална телевизия Боян Магдалинчев, представляващ Висшия правосъден съвет. До края на годината ще се внедри единната осведомителна система за съдилищата.
А те работят и по време на изключителното състояние, не се разглеждаха единствено делата в открити правосъдни съвещания, които допускат скупчване на едно място на повече хора, посочи Магдалинчев.
По думите му изключителното състояние е посочило, че онлайн правораздаването има своето приложение и ще продължи в идващите два месеца.
" Бяхме принудени да въведем тези ограничения и те най-вероятно ще останат. Коментирахме този въпрос в Съдийската гилдия и взехме решение да продължим съвещанията онлайн. По отношение разглеждането на делата ще бъде друга тематика ", би трябвало да се основат условия за видеоконферентни връзки.
Магдалинчев регистрира, че се планува 6 от тези конферентни връзки да са в пандизите и 20 в съдилищата, което не е задоволително, само че това с времето последователно ще се уголемява.
Висш съдебен съвет одобри правила работа на съдилищата в изискванията на пандемия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР