Електронните цигари убиват полезните бактерии в устата. Изследователи от Медицинския

...
Електронните цигари убиват полезните бактерии в устата. Изследователи от Медицинския
Коментари Харесай

Електронните цигари убиват полезните бактерии в устата

Електронните цигари убиват потребните бактерии в устата. Изследователи от Медицинския лицей към Университета на Централна Флорида откриха нова заплаха от електронните цигари . Установено е, че вайпингът унищожава  полезните бактерии  и усилва броя на микробите, които предизвикват кариес, болести на венците и клетъчни промени, които могат да доведат до рак, написа Мedical Xpress.

В проучването създателите са се фокусирали върху  Streptococcus mutans  – бактерия, която предизвиква кариес. Експертите са се интересували по какъв начин излагането на електронни цигари въздейства на този микроорганизъм и на други, които живеят в устата. Анализът е посочил, че изпаренията основават антимикробен резултат, като затрудняват размножаването на бактериите, които са публикувани в хубавичко уста.

Напротив – той основава удобна среда за патогенната микрофлора. Потребителите на електронни цигари рискуват да имат развалени (а от време на време и изпадащи)  зъби и възпалени венци.  Бактериалните промени могат да усилят и риска от развиване на рак. Обикновено имунната система на здравите хора разпознава  патогенните бактерии  и ги унищожава. Електронните цигари потискат сигналните пътища, които задействат имунната отбрана, което води до бързо разгръщане на нездравословната микрофлора.

Резултатите съответстват и с изводите от предходни изследвания, само че дълго време това беше мъчно доказуемо, защото за потвърждаване на връзката е належащо дълготрайно наблюдаване, а вайпингът е всеобщо публикуван относително неотдавна.

5 сериала по Нетфликс, които да гледате

Електронните цигари убиват потребните бактерии в устата

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР