Електронната търговия е един от най-бързоразвиващите се сектори и шанс

...
Електронната търговия е един от най-бързоразвиващите се сектори и шанс
Коментари Харесай

eMAG подкрепя малките местни производители с програмата си „От България”

Електронната търговия е един от най-бързоразвиващите се браншове и късмет за доста бизнеси, наранени от пандемията, освен да се стабилизират, само че и да се развиват и порастват, навлизайки на нови пазари.

В поддръжка на това, в края на предходната година eMAG започва програмата „ От България “, която предлага на дребните локални производители достъп до един от огромните канали за онлайн търговия у нас посредством стартиране на техните артикули за продажба в eMAG Marketplace.

По този метод български производители, занаятчии и Неправителствени организации, отговарящи на избрани критерии, получават опция да употребяват съвременен канал за продажби, какъвто е електронната търговия, който предлага нахлуване на пазар с над един милион евентуални клиенти на платформата онлайн.

По данни на Българската Е-комерс Асоциация от 2021 година над 47% от българските консуматори са пазарували онлайн, като 88% от тях са го правили от локални търговци. В същото време поддръжката на онлайн магазин изисква съществени запаси и вложения – за създаване, консолидиране на платежни способи, маркетинг и сигурност.

Българският eMAG Marketplace за седма година дава на към този момент близо 5000 онлайн търговци канал за осъществяване на техните продажби, като единствено за последната година трафикът на платформата е повишен с 47%, с осъществени над 1.3 милиона поръчки.

Сега ресурсите и опитът на eMAG Marketplace са разполагаем на дребните локални производители при специфични условия посредством програмата „ От България “. Включвайки се в нея, те ще могат да оферират своите артикули на над 1 200 000 евентуални клиенти, ще се възползват от специфични обозначения на тяхното наличие на eMAG Marketplace и могат да получат до 50% отстъпка от комисионната, а за Неправителствени организации, регистрирани в програмата, комисионната ще бъде 0%.

„ Marketplace моделът е отлична опция за дребните локални производители да се възползват от създаден, ефикасен и съвременен канал за онлайн продажби, със сериозен опит и запаси на тяхно разположение. През идващите три години eMAG на групово равнище ще влага над 50 милиона евро в технологии, развиване на интернационалните пазари и човешки запаси на платформата.

В същото време за нас е значима и инвестицията в локалната стопанска система – поддръжката ни за дребните производители и занаятчийските обичаи ще сътвори нараснало търсене и нови работни места, като за локалните общности резултатът на програмата ще бъде дългогодишен и устойчив”, споделя Разван Бланита, шеф на eMAG Marketplace България.

Кой може да се включи в програмата?

В „ От България “ могат да се включат и да се възползват от преимуществата на програмата дребни производители, неправителствени организации със самофинансирани индустриални действия и занаятчийски Едноличен търговец – без значение от сферата им на активност, като се изключи хранителната промишленост. Техният оборот, регистриран през последната фискална година, би трябвало да не надвишава 150 000 лв..

Очакванията на компанията са, че пет години след стартирането на „ От България “ дребните производители, регистрирани в програмата, ще са осъществили посредством платформата eMAG Marketplace общи продажби, възлизащи на 14.2 милиона лв.. Търговците, които желаят да продават посредством eMAG Marketplace в границите на самодейността, би трябвало да създават в България, в сходство с всички законови правила и разпореждания, като техните артикули могат да включват занаятчийски произведения, направени в дребни серии.

За да бъдат по-лесни за различаване от страна на клиентите, продуктите в програмата ще бъдат маркирани на уеб страницата и в мобилното приложение на eMAG с етикет „ От България “.

Очакванията на eMAG са, че за първата година почти 200 локални производители ще се включат в програмата с над 25 000 продукта.
Българският бизнесТърсите жилище в необятния център на София? Имаме три неустоими предложенияАнгел Хаджийски: Оставам позитивно надъхан за българския пазарВенета Христова, MaxView: Цените на парцелите ще не престават покачването си
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР