Електричеството в древността: факти и спекулации …По странно стечение на

...
Електричеството в древността: факти и спекулации …По странно стечение на
Коментари Харесай

Електричеството в древността: факти и спекулации

Електричеството в древността: обстоятелства и спекулации …По необичайно стичане на събитията археолозите от време на време откриват мистериозни предмети, които не се вписват в нашето схващане за античните култури (HiddenTruth.site).Тяхното битие не би могло да се допусна от никой историк и все пак, те съществуват. Учените ги назовават „ Артефакти отвън мястото “ – „ изкуствени обекти от чудноват генезис “.Съдейки по тях, античните гърци са знаели по какъв начин да основават аналози на компютър (механизмът от Антикитера), други са употребявали галванични кафези, а египтяните са употребявали лампи с нажежаема жичка.Какви са тези артефакти? Хитри фалшификации? Или историята на развиването на технологиите би трябвало да бъде пренаписана отначало?Една от откритите находки е известната „ багдадска батерия “. През 1936 година, по време на разкопки край Багдад, австрийският археолог Вилхелм Кьониг открива кана, направена преди две хиляди години от грънчар.


 1 600x336 - Електричеството в древността: обстоятелства и спекулации
Вътре, в светложълт съд, висок 15 сантиметра, има меден цилиндър. Диаметърът му е 26 милиметра, а височината му е 9 сантиметра. Вътре в цилиндъра е подложен стоманен кол, изцяло ръждясал. Всички елементи са покрити със примес, която ги придържа дружно.В книгата си „ В изгубения парадайс “, Вилхелм Кьониг в детайли разказва находката:„ Горният завършек на пръта стърчеше към сантиметър над цилиндъра и беше затрупан с тъничък, светложълт, изцяло окислен пласт метал, който приличаше на олово. Долният завършек на стоманения кол не доближава дъното на цилиндъра, върху който има пласт асфалт, с дебелина към три милиметра. ”Но защо е служил този предмет? Човек можеше единствено да гадае …В къща отвън селото е открита глинена кана с меден детайл. Близо до него лежали три глинени купи с вълшебен надписи. Подобни медни детайли са открити в руините на Селевкия на Тигър.Не би трябвало да се не помни, че III-II век прочие н. е., съгласно историците, са били един от най-плодотворните интервали в развиването на науката и технологиите.Няколко години по-късно, Кьониг разгласява непредвидена догадка. Каната може да е служила като галванична клетка. С други думи – батерия.Изследователят написа:„ Беше належащо единствено там да се излее киселина или алкали. “Четете още: Хора от бронзовата ера превръщали костите в музикални инструментиЕкспериментите също удостоверяват това. Професор Дж. B. Перчински от Държавния университет в Северна Каролина прави сходна кана, цялостни я с 5 % винен оцет, включва волтметър и се твърди, че сред желязото и медта е основано напрежение от 0,5 волта.

 2 600x429 - Електричеството в древността: обстоятелства и спекулации
Малко, само че въпреки всичко! Тази антична батерия устоя 18 дни.Това значи, че персийците, безконечните противници на римляните на Изток, чиято просвета познаваме относително малко, биха могли да генерират електрически ток с най-примитивни средства. Но защо …?В Персия, както и в Древен Рим, това се знае сигурно, не са се употребявали електрически лампи, нямало е вагони с електрически мотори, нямало е издигнати електропроводи.А в случай че не е по този начин? Ако „ тъмните епохи “ са „ отговорни “ за всичко, лишавайки европейците от историческата им памет? А „ епохата на електричеството “ не е пристигнала по времето на Фарадей и Яблочков, а в предхристиянската ера?Питър Краса и Райнхард Хабек, които са посветили книгата си на доказването на тази концепция, споделят:„ В античен Египет е имало електрическо осветяване. “Основният им мотив е релеф от храма на богинята Хатхор в Дендера, основан през 50 година прочие н. е., по времето на кралица Клеопатра.

 3 600x238 - Електричеството в древността: обстоятелства и спекулации
Този релеф демонстрира египетски духовник, който държи в ръцете си издължен предмет, наподобяващ крушката на електрическа лампа. Змия се извива вътре в колбата, а главата й е обърната към небето.

 4 600x307 - Електричеството в древността: обстоятелства и спекулации
За Краса и Хабек всичко е ясно. Този релеф е механически чертеж … Странният обект е лампа, а змията алегорично съставлява нишката. С помощта на такива лампи египтяните осветявали тъмните коридори и стаи.Към Част 2 – ТУК.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР