Електрически тротинетки в Столична община ще могат да бъдат отдавани

...
Електрически тротинетки в Столична община ще могат да бъдат отдавани
Коментари Харесай

Дават е-тротинетки под наем в София само ако са регистрирани и с ограничение на скоростта

Електрически тротинетки в Столична община ще могат да бъдат отдавани чартърен единствено в случай че са регистрирани и с ограничаване на скоростта. Това са обсъждали специалисти от Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " на среща с локалната власт, съобщи Българска телеграфна агенция.

От отрасловата организация обясниха, че по време на диалога с представители на Столична община и " Зелена София " е станало ясно, че към този момент няколко компании са изявили предпочитание да навлязат на нашия пазар с услуга за даване на електрически тротинетки за споделено пътешестване (почасово отдаване под наем). Именно по тази причина от Столична община обмислят спомагателни условия към тях за регистрация, с цел да се подсигурява проследяемост и сигурност на придвижването им. Подобно условие не се възнамерява за частните ползватели. Единствено за споделената услуга се обмисля и да се сътвори нормативна опция общините да дефинират оптимален брой транспортни средства, които могат да бъдат регистрирани на територията им за отдаване чартърен, както и местата за паркиране, тъй че да не пречат на придвижването на пешеходците и на колите.

От идващия месец в централната градска част на София стартира обособяването на 157 нови места за гратис паркиране на колела, мотопеди и тротинетки. Мярката е в поддръжка на засилващия се интерес на жителите към другите възможности на напредването с автомобил в града, стана ясно по време на срещата. Новите места за паркиране на двуколесни транспортни средства са в синя и зелена зона, като на по-късен стадий се плануват и към 70 места върху пешеходни пространства и в периферията на паркове - като буферни зони, където да се оставят те. Планира се разширение на този тип паркинг зони и в жилищните квартали.

Един от най-важните аспекти при подготвяната смяна е регламентиране на наложителни защитни средства при потребление на електрически тротинетки, което би трябвало да бъде съобразено и при предлагането им за споделено пътешестване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР