Електоралната картина в момента по-скоро говори за съотношението между твърдите

...
Електоралната картина в момента по-скоро говори за съотношението между твърдите
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Преди ротацията, битката е за баланс вътре в сглоб...

" Електоралната картина сега по-скоро приказва за съотношението сред твърдите ядра. Голяма част от електоралната външна страна се е отдръпнала и отхвърля да упражни правото си на глас. Именно по тази причина през последните няколко месеца не виждаме разбърквания ", уточни той в ефира на БНР.

 

Ръстът в негативните оценки за кабинета не би трябвало да изненадва, счита той. По думите му, " в случай че има ротация, тя без съмнение ще даде някакъв подтик, ще презареди, малко или доста, това болшинство ", като " по всичко проличава ", че новият кабинет няма да стане единствено със промяната на министър-председателя.

  

  " Всяка от обединенията в ръководещото болшинство се стреми да излезе в по-силна преговорна позиция преди ротацията ", посочи Ганев. Според него навлизаме в интервал на търсене на нови салда, разнообразни от тези, когато беше формирана сглобката.

 

" Всеки скандал, който се развихря, ще бъде в този подтекст. Бюджетът ще бъде в този подтекст. Конституционните промени ще бъдат в този подтекст ".

 

В момента нито eдна от обединенията в болшинството няма интерес то да се разпадне, заключи политологът.

 

" Битката е по-скоро за салда вътре в сглобката, а не за игра отвън нея ", счита той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР